6 неща, които подкрепях, но намразих заради фанатизма на привържениците им

Има неща, които подкрепях преди време, но вече съм на другия полюс. Вина за това имат безумните им и фанатизирани поддръжници, част, от които откровено не бих станал, че ги определям като по-психо и от мен, но доста по-неаргументирани. Преекспонирането на относително дребни проблеми на фона на безработицата, ровещите по казаните хора и гладните деца по домовете ме карат наистина да ви мразя, ама доволно. Все пак съм хейтър.

Не знам дали ви е толкова ниско IQ-то? За пореден път ще ви спомена пирамидата на Маслоу – потърсете я в Google.

Забраната за тютюнопушене на обществени места

Пушач съм. На хората у нас не им остават много удоволствия, та вие ли ще им отнемате и малкото, които имат. Хората, подкрепящи забраните съм ги определил в масовката „фанатични егоистични кифли”. Едни заведения, забранени за непушачи са една приятна контра срещу такива като вас. Естествено е нормално една жена да спре да пуши, докато е бременна например, но това все пак е изключение и право на избор.

Болшинството българи пушат – вие ли ще кажете кой да кара влака, които сте малцинство. Писна ми някакви хора да „обгрижват обществения ми интерес” – лицемери такива. Спрете да карате автомобили, да слушате чалга или да правите деца, които да пищят в ресторанта или автобуса – аз мога да се съобразя и да направя компромис, вие не така ли… Я си таковайте онаковата.

Съвет: Не гледайте в паничката на другите, както те не гледат във вашата, така всички ще бъдем по-щастливи.

Apple

Преди ми допадаха техните продукти, но ги считах за незаслужено скъпи. Все пак се навъдиха сектанти-гурута-арт-чикирикита, които винаги ти обясняват колко велики са тези машини. Купете си книгата на Стив Джобс и следвайте, аз предпочитам да водя. Не спорете, че когато мога да купя 5 PC офис машини на цената на една Apple, трябва да купя едната – не е логично. Пробвайте да си направите PC конфигурация, която струва колкото вашия MacBook Pro;)

Преди такива бяха линукс хората, но там поне компетенциите са в пъти по-високи, отколкото при тези с Apple джага, което си е достатъчен повод за уважение към тях поне според мен.

Съвет: Вещите ви не ви определят като неповторими. Apple продават продуктите си посредством таргет групата на различните, а те май станаха доста. А ти купи ли си iPhone 18212891 SGSd или iPad 8327893 (потърсете в Google „Apple Newton”, за да видите колко точно изоставате от модата – подсказка 1993 година)?

 

Стратегиите за продажби

Западните подходи за продажба навлязоха с висока скорост и у нас. Много хора загубиха приятели, докато се опитваха да им продадат боклуци, за да изкарат жълти стотинки. Тези евангелисти на продажбите(да така ги наричат на Запад) ми скъсаха нервите, когато един приятел се хвана с такива и всяка сутрин биеха една камбана и крещяха, че ще продадат повече днес. Човека изкара при тези сектанти 2 дни и после им се смяхме.

Спрете да зубрите какво са правили хората, за да продават някакви стоки. Импровизирайте и адаптирайте – мислете, за да не си купувате техните книги цял живот (те пак правя пари) и да не лепите бележки с цели на огледалото като ненормални. Бъдете човек, а не робот.

Съвет: Има неща, които не се купуват с пари – например приятели.

 

Екология

Съжалявам хората, които като някакви фанатици ми говорят за екология, но подкрепят ТЕЦ Марица-Изток или планираната газова електроцентрала, за сметка на АЕЦ „Белене” (още по-нелепо е да мислят, че ще получат една стотинка от спестените пари и ще потекат реки от тях за здравеопазване, образование и т.н. по логиката на цайсатия гущер-измекяр Дянков). Преди и аз мислех, че да се пази чисто  е добре, но поредното преекспониране на проблема ми скъса нервите. В крайна сметка е добре да се потърси баланс, за да се кефим ние, да се кефи и природата… нали.

Започнах да си хвърлям най-демонстративно фасовете и боклуците по средата на улицата след като веднъж нямаше кошче и го направих от няма накъде и естествено „загрижен гражданин„ ми направи забележка, която ме подлуди и вдигнах скандал, че няма къде другаде. Ами сори, ама да се правите на природозащитници няма да ви направи по-добри хора, а аз откровено се бунтувам срещу даването на акъл – не мерси имам си и ми стига, както се казва по нашенски – пари нямам, ако имате пращайте (не на мен – дайте за някое детенце с церебрална парализа – по-добра кауза да вложите енергията си нали).

Съвет: Спрете да се правите на хипита (историята доказа, че като свърши ганджата и манджата свършват и те), докато ви газят децата по улиците, а вие си седите пред телевизора. Докато не си промените манталитета на духовни водачи друго няма да получите от мен – все пак би било твърде лицемерно от моя страна.

 

Здравословното хранене

Едно време никой не се биеше в гърдите колко здравословно се храни. Нямаше ги електролитите (виж филма „Idiocracy”), антиоксидантите, фибрите, кафявата Активия с вкус на АКУ, намагнетизираните дилдота etc. etc. Хората просто не лежаха пред телевизора и не бяха безформени торби като вас. Спортът е страшен начин да не си купуваш глупости, от които си мислиш, че ще отслабнеш, да, ама вие си мислите, че има пряк път към Рая – не няма.

Яжте както искате, но отделете по час на ден и ще видите разликата. Напоследък се замислям да сформирам концлагер за дебели – гаранция ще свалите 40 кила за 3-4 месеца (малко физическа подготовка от Силите за Специални операции и ще видите кон боб ли яде или Активия).

Съвет: Спрете да бъдете толкова самодоволни и да се изтъквате, че сте изпасли цяла поляна, никой не иска да ви слуша мъките… в тоалетната накрая е същото, а вие не отслабвате…да ще умрете здрави – браво.

 

Кучетата

Нямах нищо против кучетата. Не ми харесваха уличните, но се понасяха. Когато обаче се появиха хора, ценящи кучешкия живот повече от човешкия ме вбесихте. Всичко това на фона на брутални и фатални инциденти с помияри.

В метрото в Лондон има плакат, който иска по 3 паунда за кучетата в България, вместо за болните деца или домовете за сирачета. Вие не сте добре… честно! Нямам думи да опиша своята ненавист към хората с такъв начин на мислене. Един въпрос: Ако трябва да изберете между едно дете и едно куче, кое ще изберете да живее? А между дете и 10 кучета? А между дете и 100 кучета? WTF???

Съвет: Погрижете се за хората, щом имате енергия за този тип дейности. След това заедно ще се погрижим и за кучетата (в добрия смисъл на думата).

Благодаря ви, че ми отделихте време да ви оплюя, това е стъпка напред, тъй като с вас и с радио не се спори…липсва интерактивност…


От Война на умствената светлина

Advertisements

, , , , , , , , , , ,

 1. #1 by Inness on април 20, 2012 - 2:27 pm

  Поклон пред трезвата ти хейтърска мисъл! Впечатляващо. Напълно съм съгласна.

 2. #2 by Анонимен on май 7, 2013 - 2:03 am

  хихихих 🙂 супер си.

 3. #3 by Blowme on май 7, 2013 - 8:18 am

  С какво си по-специален от едно куче или което и да било друго животно?

  • #4 by tikvenik on май 8, 2013 - 6:09 pm

   Че мога да те кастрирам с една ръка, а едно куче не може 😉 хахаххахаха

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s