За Березовски – може, за Чавес и Арафат – не

Преди няколко дни, при странни обстоятелства, които не уточняват нищо за причината за смъртта бе открито безжизненото тяло на руския олигарх Борис Березовски в дома му в Аскот, Великобритания. Съвсем скоро от британската полиция на мястото бяха изпратени екипи от специално подготвени полицаи, които имат за цел да открият използването на химически, биологически или радиоактивни вещества, които да обяснят кончината на олигарха.

Шпиони

Огнестрелното оръжие отдавна не се използва при политическите убийства

Самият Борис Березовски бе яростен критик на собствената си родина и нейната политика. Той дори се изказа за смъртта на бившия руски шпионин Александър Литвиненко и обвини Москва за случая. Той твърдеше, че за убийството на Литвиненко е използван 84-я елемент от периодичната таблица, а именно Полоний и неговия изотоп 210. Всъщност Полония е с 300 пъти по-висока радиоактивност от урана, а откриването му е дело на най-известната жена нобелов лауреат – Мария Кюри, която го кръщава на родината си – Полша.

Чрез своите действия британската полиция потвърди редица хипотези и теории, които както обикновено по стар ЦРУ обичай бяха приписвани за „луди брътвежи“ на феновете на конспирациите. А стария ЦРУ обичай можете да откриете навсякъде, където липсват аргументи за директно атакуване на тезата на някой и се прилага дискредитиране на личността му – пресен пример е Джулиан Асанж, за когото съчиниха обвинения в изнасилвания, колкото и да не пасват на профила му този тип престъпления.

На практика използването на радиоактивни, биологични и химически вещества локално за целите на политическите и бизнес средите, искащи да ликвидират неудобните бе потвърдено с този акт на британската полиция.

Интересно е да се каже обаче, че подобно нещо не получи своето медийно покритие, когато от рак се разболя покойният президент на Венецуела – Уго Чавес или пък палестинския лидер, който наистина търсеше мира в Близкия изток (на фона на всички останали и от двете страни) – Ясер Арафат. Днес обаче света се промени и използването на специализирани звена, които да търсят подобни вещества на практика легитимира тезата, в която милиони вече бяха убедени, че тайните служби реално са започнали да използват такива вещества за политически убийства.

Двойния аршин на зависимите медии отново доказа, че най-добрият начин да се информираш обективно за реалните причини нещо да се случи през 21 век е не да гледаш телевизия или да четеш вестници, а да мислиш.

От Збигнев Казимеж Бжежински

, , , , , ,

  1. #1 by Kurt on март 24, 2013 - 12:31 pm

    Случилото се с Березовски е (може би – разследването ще покаже) недемократично действие в демократична страна. Затова е недемократично. А случилото се с Арафат и Чавес е недемократично действие в недемокартична страна. Затова не е непременно недемократично.

    Ако горното ти изглежда усукано и лицемерно, то моля те прочети тази статия 🙂

    Европа или как демокрацията ни направи убийци и агресори

    • #2 by tikvenik on март 27, 2013 - 1:28 pm

      T.e. ти решаваш, кое е демократично и кое не …щото така излиза…все едно гледам БТВ…те и Китай са недемократични ама в момента са най-мощната икономика от около 2 месеца в света…

Вашият коментар