София „Прайд“ – христоматиен пример на комплекс за малоценност

София ПрайдИскате ли да сте различни? Искате ли да не сте като другите? Искате да сте някак по-специални? Искате другите да знаят, че не сте като тях, но искате и да ви приемат в тяхната социална група?

Днес в София се провежда гей-парад. Сега прочетете пак горните въпроси.

Имам гадна новина за вас!

Вие страдате от Комплекс за Малоценност, който постоянно ви тласка към всякакви опити за остойностяване на живота ви. И това не са само гейовете, макар те да са класически пример в контекста на парада в София.

Да, казвам парада, защото гейовете, които не се самоизтъкват по този нелеп начин всъщност не страдат от подобен комплекс. Между другото се сещам как се разграничава чернокож от негър(nigga) според Крис Рок, аз също разграничавам гейове от педали.

Педалите са едни хора, които постоянно се бият в гърдите колко са различни, а същевременно искат да ги приемаме ние нормалните, но с едно наум, че те са видиш ли нещо повече от нас. Дори са си кръстили парада „Прайд“, сякаш са спечелили олимпийски медали, или световното по футбол, или Нобелова награда. Ами не сте!

Гейовете от друга страна, например един Мариус Куркински нямат проблем с това и не се излагат по разни там циркаджийски прайдове. Те разчитат на своите личностни качества и не искат тяхната сексуална ориентация да влияе по никакъв начин на оценката за тях от страна на обществото.

Нека разграничаваме педали от гейове. Разликата е огромна – едните приемат своята сексуалност като основополагащ фундамент в характеристиката на своята личност, а другите разчитат на чисто човешките си качества, за да намерят своето място в обществото. Първите градят личност около своята сексуалност, вторите около това, че са хора.

За човека с комплекс за малоценност екзистенциализма е ежедневие. Той не се чувства щастлив, завършен, удовлетворен от живота си. Постоянно се старае да намери смисъл в него. Пробва се всичко, което може да го открои на фона на 7 млрд. души на планетата(поне според рекламите за различност) и да му дадат поне 1 единствен лъч надежда, че е специален с нещо, колкото и малко да е то.

Дори провалите в живота на тези хора се обясняват с тяхната различност. Всъщност паради като този в София са едно гигантско оправдание за неуспехите на тези хора. Аз лично вече ги съжалявам, а и как няма – зрели хора без характер, без вдъхновение, без цел и смисъл в живота, които се люшкат по гребена на разпенената вълна на поп културата.

Не търсете смисъла на живота в чуждите каузи, убеждения, настроения, движения – потърсете го в себе си, освен, ако не се мразите чак толкова много, че да мислите, че всичко ваше не става за нищо. Последното, често е много вероятно – за това имате кумири, лидери, гурута, ментори и прочие вождове, които да мислят вместо вас какъв е смисълът на вашия живот – това се нарича идолопоклоничество.

До моментът, в който хората с различна сексуална ориентация от параден тип не се научат да оставят другите да ги оценят по човешките им качества, вместо по участието им в паради – няма да има консенсус по темата. Просто не мисля, че това да си лягаш с някой от същия или другия пол е най-важната характеристика на един човек, както не е толкова значимо дали харесваш зимата или лятото повече.

„И продадох си душата цяла,
и продадох я за пуста слава,
попитаха ме те защо,
и аз не знаех за какво.“

Азис (Търсих по-подходящ цитат, но май не намерих по-добър по този повод)

, , , ,

 1. #1 by Виктор Кордон on юни 21, 2016 - 6:00 pm

  Здравейте,

  Много ми харесаха разсъжденията Ви в горния материал и съм съгласен с всички тях. Аз също смятам, че тази изкуствена и парадна демонстрация на различност е чиста проба комплекс за малоценност. Нямам нищо против хората с нестандартна сексуална ориентация, както и спрямо всички различни по някакъв начин хора, стига те да не пречат на мен и на обществото и да спазват законите. Щом съблюдават обществените норми, значи могат да правят каквото си искат.

  Аз обаче допускам, че тези прояви са само видимата част на един по-дълбок и мащабен процес, чиито истински движещи сили и измерения остават скрити за нас. Това, което ме кара да мисля така, е фактът, че хомосексуалистите са една незначителна (не повече от 3% от населението, според данните, с които разполагам) част от всички останали. Те реално не би трябвало да разполагат нито с човешките, нито с материалните и финансови ресурси, чрез които да влияят на общественото мнение.

  И въпреки това ние виждаме, че техните претенции са много широко и силно огласявани; виждаме тяхното бодящо очите ни и моралните ни разбирания присъствие във всички медии; виждаме скандалните им манифестации, приличащи по-скоро на провокации; виждаме и, че техните тези и представители са твърде усърдно рекламирани и пропагандирани от хора, претендиращи, че са демократично мислещи.

  Тази мащабна и повсеместна кампания ме навява на мисълта, че зад нея стоят не само клетите хорица с объркана психика и физиология (които са само инструмент в нечии ръце), а някаква по-сериозна сила и някакви по-дълбоки мотиви. Какви са те (ако наистина има такива) и какви са истинските им кроежи за мен е все още неизвестно, но това със сигурност е една от задачите, които съм се заел да реша. Трудно ми е да приема, че шепа хора, пръснати по света на малки групички, могат да представляват такъв гласовит, значим и определящ съвременните тенденции фактор, без зад тях да стоят далеч по-могъщи сили със свои користни интереси и намерения. Но може и да греша… защото да се греши е човешко.

  Поздрави!

  • #2 by tikvenik on юни 22, 2016 - 9:49 am

   Огромни сили определено стоят зад каузите на хомотата…но да го кажа така – там има гей мафия, включително и в България. Има много примери(включително мои лични) как се бутат тези хора без оглед на компетенции и умения, а само на база сексуалност. Ако искаш да ровиш още в темата потърси едно имe в Google -> Mark Regnerus…виж каква кампания има срещу този човек и колко специално създадени сайтове, които да му уронват престижа заради едно негово фундаментално изследване върху последиците при осиновяване на деца от родители от един и същ пол, което прави на пух и прах всичко, което се твърди в публичното пространство по отношение на този проблем. Всъщност – цялата машина се задвижва срещу него и всичко по изследването е гледано под микроскоп, включително от тексаския университет, където е доктор човека, но не могат да го оборят и започват клеветите и missdirection-a 😉

 2. #3 by Стил on юни 28, 2016 - 2:33 pm

  Този цитат макар и от песен на Азис е много смислен.

 3. #4 by kordonblog on юли 1, 2016 - 11:38 am

  Благодаря за информацията!
  Потърсих данни за самото изследване на Mark Regnerus, но не открих кой знае какво. Изследването му е достъпно само срещу заплащане, което вероятно е нормално за „онзи” свят, но пък резултатите му, които са най-важното, остават непознати за огромна част от хората. Направих заявка към самия автор да получа изследването му, но дали ще го получа не зная. Затова пък намерих огромно количество материали, както и цели сайтове и блогове, посветени на заклеймяването на на неговия труд и на издателството, позволило си да го публикува (The Regnerus Fallout, RESPONDING TO THE REGNERUS STUDY, A “reality check” for the Regnerus study on gay parenting, Mark Regnerus Defends Flawed Research On Same-Sex Parenting). Очевидно съществува цяла армия от „изобличители”, обединени от общи интереси, енергично и агресивно дискредитиращи идейните си опоненти. В Уикипедия положението бе абсолютно същото, следвайки същата антагонистична линия.

  Може би сте забелязал, че основни (макар и не единствени) защитници на хората с нестандартна сексуална ориентация са предимно леви организации. Един от сайтовете например, „разобличаващи” изследванията на Mark Regnerus, се нарича „Right Wing Watch”, и както виждаме от анотацията той е проект на леви интелектуалци, чиято цел очевидно е да оказват натиск върху дясно мислещи хора и организации (при цялата условност на термините „ляво” и „дясно”) и изобщо срещу хора, чиито идеи не съвпадат с техните, с намерението да предизвикат у тях автоцензура под заплахата от масирани критики.

  Тези хора, които няма да се посвеня да обявя за индивиди с комунистическа закваска, са яростни застъпници и за правата на малцинствата (цигани, негри, индианци), маргиналните общности (лесбийки, гейове, травестити, транссексуални, небинарни полове) имигрантите, престъпниците и др. под. Именно левите сили (с уговорката, че тук са замесени и други фактори) са най-ревностните и агресивни поддръжници на премахването на границите, демонтирането на националните държави и неограничения прием на имигранти (и то на имигранти, различаващи се възможно най-много от европейците).

  Тази позиция на енергична, повсеместна и безусловна подкрепа за очевидно вредящи на обществата елементи и явления, разбира се, няма как да е случайна. Мисля, че ключовата за разбирането на техните истински мотиви дума е „вредящ”, защото тяхното безрезервно застъпничество за откровено и очевидно вредни процеси е пословично, макар и прикрито зад демократична и филантропска реторика. Те приличат на хора, които, представяйки се за защитници на живота и всички живи организми, защитават плъхове, инсекти, паразити, вируси и всякакви други вредни твари и микроорганизми, застрашаващи не само отделни индивиди, но и големи маси от населението и създаващи предпоставки за епидемии и дори пандемии. Трудно мога да приема, че мотивите на левите сили са чисти и безкористни, след като упорито защитават очевидно разрушителни явления, водещи до непоправими щети за обществата.

  С горното искам да кажа, че тия сили правят това съвсем целенасочено и напълно умишлено търсят негативния ефект от своите действия, който е с колосални последици, стремейки се да разрушат установения ред. Може би това обществено устройство, съществуващо в много страни по света, не е съвършено, но не това е начинът за неговото лечение. Това е рецепта за неговата смърт, на която мнозина вероятно ще се радват. Именно методите и мерките на левите сили водят до по-голяма и по-бърза деградация, до сриване на държавността и законността. Аз обаче мисля, че точно това е и целта… Така обществата биват сериозно отслабени и стават силно уязвими, което пък ги прави по-лесни за манипулиране и контрол. По този начин те лесно могат да бъдат оглавени от сили, които при нормално работеща имунна система нямат никакъв шанс за това. По приблизително подобен начин болшевиките взеха с преврат властта в Русия, която бе отслабена от Първата световна война, и извършиха безброй безчинства, зверства и престъпления срещу човечеството, въпреки че основните им лозунги бяха за мир, свобода, сигурност, човешки права и т.н.

  Като илюстрация за пагубното въздействие на лявата пропаганда и изобщо на лявата противообществена деятелност могат да послужат примерите на чудовищно сексуално насилие в някои райони на Англия, контролирани от лейбъристите (традиционно лява партия). В такива райони е създадена отровна атмосфера на политическа коректност, която не допуска идеи, възгледи и мнения, противоречащи на една от новите леви догми – мултикултурализма, който е поставен в култ и на чийто олтар са жертвани невинни деца. Фактите, които Ви предоставям, мисля, че говорят сами за себе си. Достатъчно е само да бъдат добросъвестно анализирани и да бъдат извлечени съответните изводи:
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11391314/Rotherham-child-sex-abuse-scandal-council-not-fit-for-purpose.html
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11063885/Rotherham-and-the-toxic-legacy-of-multiculturalism.html
  http://nypost.com/2014/09/02/a-multicultural-rape-culture/
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3437252/Twelve-men-repeatedly-gang-raped-abused-vulnerable-teenage-schoolgirl-saw-utterly-worthless-jailed-total-140-YEARS.html
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rochdale_sex_trafficking_gang
  http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/child-sex-grooming-the-asian-question-7729068.html
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8433887/60-girls-groomed-for-sex-at-takeaway-shops-in-Blackpool.html
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2931126/Victims-Rotherham-child-abuse-scandal-2-000-says-MP-hundreds-coming-forward.html
  http://www.bbc.com/news/uk-england-17993003
  http://balalaika24.ru/politics/mass-rape-of-children-in-england
  https://lenta.ru/articles/2014/09/10/ukrapes1/
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11059138/Rotherham-In-the-face-of-such-evil-who-is-the-racist-now.html

  • #5 by tikvenik on юли 3, 2016 - 12:18 pm

   Левите имат едно болно крило, наречено либерален фашизъм…аз съм си крайно ляв и същевременно крайно десен – редовно съм нацист, фашист и комунист 😀 …поне ако трябва да използвам тези условни понятия:) На практика съм еклектик. Добре си се информирал за цялата кампания срещу Регнерус и колко пари се наливат в нея и от кого – поздравление, обичам четящи и информирани хора. Благодаря и за многото полезни линкове 🙂

 4. #6 by Колини on юли 5, 2016 - 1:48 pm

  Благодаря за статията. Скоро не бях чела нещо толкова интересно.

 5. #7 by Afrodita on август 22, 2016 - 4:29 pm

  Споделям този пост! Много истини има тук..

 6. #8 by 0071 on юни 9, 2017 - 7:33 pm

  Мариус в момента е вярващ човек. Достатъчно достойнство има да заяви какъв е. Недейте да обиждате.

  • #9 by tikvenik on юни 12, 2017 - 2:38 pm

   Кой съм обидил върховните преиграващи стадни нарциси…О’мондьо…сори, че мога да кажа, че царя е гол…и ще го казвам докато мога.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s