Комплекса на Бай Ганьо или как възникна движението на толерастите в България

Толерастка ЕвропаСигурно се чудите откъде се взеха толкова толерасти в България? Как ги произведохме? А може би ги внесохме? Истината е, че толерасткото движение у нас е плод на комплекса на една нация в неговата най-грозна, жалка и трагична форма.

Комплекса на Бай Ганьо у кандидат-интелектуалеца българин/ка, обитаващ големите градове и често модните арт места в тях го направи толерантен „европеец“ (хотели, кафета, барове, плод-зеленчук и други фешИЪн мИста, но със задължителна представка арт).

Комплекса му е назначен. Назначен от родителите му, които днес плюят социализЪма, но са се възползвали максимално от него. Комплекса на Бай Ганьо е наследствен. Той изразява непълноценност. Един символ на малодушие, елементарност и същевременно постоянно кандидатстване за елитарност пред сходните образи.

Годините натякване „Да не се излагаме пред чужденците“ превърнаха българина/българката в жалко мекотело без мнение, без гръбнак, без умение да казва не, без нищо, защото дори телефона, колата и жена му са на лизинг. Кредитният му лимит за съжаление не е стигнал за неща като критично мислене, обективност и достойнство.

Защото не иска да го сравняват с Бай Ганя. Ама хич не обича да го приравняват с тоя ми ти образ. Щото е много важно да не стане за смях, че току виж са разкрили истинската му същност на тъжно малко човече, което плаче само в ъгъла всяка вечер и се тръшка, защото не е повече европеец. Той е максималист.

Родният кандидат-интелектуалец-меринджей-модерен „европеец“ не би учудил, ако утре почне да върти кавали на гарата в Кьолн – пак, за да се почувства една идея по-европеец.

Въобще това Европата за наш комплексиран Ганя си остава една лелеяна мечта, която той е готов да гони с цената на всичко. Майната й на реалността, той мисли позитивно. И всичко това, за да си кажат един ден комшиите, приятелите, колегите и дори собствените му родители „Ех, ама какъв европеец сме отгледали, а? Пък тез комшиите, никак не са европейци начи – толкова са назад.“

Дъно липсва, важното е да сме толерантни, пък другото все някак ще го преглътнем или дето се вика „Европа гълта, та ти ли няма да го духаш?“. И всичко това в името на общата евро диария, която се разпада поради 600 милиона причини, които могат да казват не. Ако зависеше от нас –то Сталин да беше президент на ЕС, ние щяхме със зъби нокти да браним Великата Европа, колкото и тя да изглежда като изнасилен от джуджета Франкенщайн, бременен в 8-мия месец.

Някак не вярвам, че у нас има толкова много последователи на Жан-Моне, виж на Паулу Коелю може…

„Седели в едно купе на влак германец, французин и българин и Европа във формата на жена.
По едно време Европа се изтървала и пръднала. Като джентълмен германецът казал:
– Господа аз бях, ядох лоша храна и съжалявам.
След малко Европа пак пръднала, и французинът казал:
– Господа, този път бях аз, имам разстройство и простете ми.
След малко българина станал да изпуши една цигара в коридора и казал:
– Ало, ако тая ако се насере да знаете, че съм аз.“

 

P.s. Ако не знаете Жан Моне е един френски селянин с казан – така се появяват добрите коняци, а не с 6 налога от безумното БГ правителство…

, , ,

 1. #1 by Толераст on януари 12, 2016 - 3:20 pm

  Мале чоек егати малката пишка имаш сигурно…

  • #2 by tikvenik on януари 12, 2016 - 4:06 pm

   Здравей скъпи Ганя, пиша ти набързо, знам, че не обичаш да четеш много…та на въпроса – обидно малка ми е пишката…ти сигурно си с огромен кур, ще ми се да ти кажа, че си един гоУем Кур…ама не си – най-вероятно си малко надървено озлобено, толерантно към черни патки клиторче с мечта да порасне…have a nice day и на теб…

 2. #3 by Future Health on март 29, 2016 - 9:42 am

  Харесва ми начина ти на писане и изразяване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s