В защита на ракиените патриоти

Доста често се случва във Facebook видни и невидни хорица по национални празници да иронизират т.нар. ракиени патриоти (хора, които изявяват своя национализъм предимно в нетрезво състояние). Именно това ме провокира да напиша тази статия, в която възнамерявам да защитя тези хора и за пореден път да се изплюя в лицето на родната бисексуална интелигенция на мениджърите, която докато осмива другите не вижда собственото си безумие и куци опити за елитарнечене.

Радвам се, че има ракиени патриоти, защото можеше и да ги няма!

Казват, че човек е истински, когато е пил. Сигурно и аз за това съм толкова прям и нетактичен – просто пия често. Ракиените патриоти са онези потискани хора, които са съсипани от бремето на живота и които искат да ударят по масата, но са доведени в състояние, от което няма измъкване поради една или друга причина. Само когато спре да им пука – тогава те показват своята истинска същност и аз се гордея с нея, защото както казах по-горе – можеше и да ги няма и това вече би било национална трагедия.

Истината е, че хората не са смели. Векове и хилядолетия на воини са изтрили от лицето на земята най-смелите хора, които са печелели битките, а ние не сме нищо повече от потомци на страхливци и това не важи само за българите, а за всички народи по света. Радвам се, че още има дори искрица смелост, искрица бунтарство, искрица желание за промяна, защото не забравяйте, че дори огромните двигатели се задвижват именно от една малка искрица.

Докато родната аристократична интелигенция маа суши, смуче боза с коктейлна сламка и си сурка дупарата по паркета на чуждите посолства и нарежда обикновените хора, които поддържат искрата жива, па макар и добре напоена с евтин спирт, аз се радвам, че ви има. Наистина! Надявам се всеки българин поне един път в живота си, когато се напие да се сети за България. Че дори най-малката искра пиянско откровение е поне… откровение. Може да бъде и нещо повече, и всичко, и нищо, но поне може!

А великата ни аристокрация да се сети, че един алкохолен патриот в лицето на Чърчил опази Великобритания през Втората Световна Война.

Не подценявайте ракиените патриоти! Те за разлика от вас поне някога са събрали смелост да разкрият душата, сърцето и болката си по своята Родина, докато на вас ви гъбясва пръста да си бъркате в носа и да се чудите на кой glory hole да се наредите, та да ви мине по-добре живота и да си купите третокласен автомобил на лизинг, за да пърпорите по столичните улици и да се изявявате като мениджърско high end общество. Модерното общество, което довчера е мило чинии в САЩ, а днес имащо претенции да бъде елитът на България. В тоя контекст само аз ли си мисля, че да си мениджър в България трябва да си минал през стажантска програма по миене на чинии за поне 3 пъти по-глупави от тях хора на другия край на света.

Лудите умряха! Да живеят пияните, а вие младите меринджеи, които подигравам всеки ден за пластмасовия ви живот, накратко – да го духате!

От безименния ракиен патриот, който поне има думата патриот в заглавието

 

, , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s