Вие мразите децата – алтернативен поглед по един демографски въпрос

Демографската криза у нас е повече от видима – тя е като кол в окото на нацията. Мнозина се оправдават с външни фактори, но не на това ще обърна внимание, макар и тази тема да е повече от дълга.

Истината…

Истината е, че вие мразите децата! Те са шумни, неуправляеми, скъпи, непослушни и егоисти, нали така? Но децата ви са вашата собствена проекция т.е. освен факта, че са ваша плът и кръв – те все пак са и до голяма степен една ваша мини версия.

Вие обаче не понасяте собствената си личност, собственото си Аз, нещото, в което сте се превърнали. Това е причината да нямате деца. Или пък имате 1-2, защото макар да пищите колко сте велики, то ясно осъзнавате, че не ставате! Светът няма да бъде по-добър, ако има повече като вас. Криете това от хората, но действията ви го показват повече от ясно.Вие мразите децата

Вие сте несигурни, неуверени и откровено слаби и страхливи да поемате отговорности. Крийте се зад световната финансова криза, имотното си състояние и картите Таро на баба Жечка от третия етаж. Истината обаче е, че вие мразите себе си.

Скоро в един спор с приятели се наслушах на това, че ако не уредиш живота на детето си то сякаш няма право да съществува. Ходете метнете един аборт по тоя повод, че няма да си загробвате кариерата на мениджър по почистването на тоалетните в някоя престижна западна компания я…

Ако бяхте истински, уверени и хора, които знаят какво могат, искат и са склонни да поемат отговорността, то щяхте да знаете, че хората рано или късно трябва да се справят с живота сами. На мен никой не ми купи кола, никой не ми купи апартамент, никой не ми плати образованието – за някои от тези неща още се боря, но не те не са най-важното нещо за мен. Явно все пак да „уредиш“ живота на децата си не опира до това да им купиш мечтания апартамент и кола, а до това да ги научиш да ги постигнат сами.

Сетихте ли се за поговорката за даването на риба и научаването да я ловиш сам? Ако не сте – трябваше. Спрете да миете биберона на децата си, да им оправяте лигавника, да ги водите за ръчичка, да им оправяте раницата, да им проверявате бележника, да им гладите костюма и да осребрявате студентската им книжка. Научете ги да го правят сами, защото те заслужават да бъдат достойни хора, а не мамини детенца, в каквито вероятно ще ги превърнете.

Не сте стока, а лошото е, че мислите, че и децата ви ще са като вас. Гадно, нали? Като се познавате що за хора сте и изпитвате ужас от това, в какво могат да се превърнат децата ви.

Интересно е, че циганите например нямат проблем с такива фактори, но проблем имате вие и то със себе си, ама адски сериозен да знаете. Истината е, че те се харесват повече, отколкото вие себе си, защото нямат болните ви амбиции да оправите на тате и мама умутя в живота и да му вържете гащите, пък, ако може и булка или мъж да му намерите най-добре.

Колкото повече познавате света, толкова по-големи стават комплексите ви. Това е причината Европа да потъмнява, защото сме изтъкани от нелепи амбиции, докато забравяме да бъдем просто хора, каквито някога можехме да бъдем. Просто хора!

Научете се да се харесвате! Това ще ви направи завършен човек, който обича децата, особено своите собствени. Поне малко от малко, защото иначе…

…вие вече правите света по-добро място – лишавате го от собствените си наследници т.е. убивате самите себе си всеки ден бавно и методично, прикривайки го зад уж по-висока цел!

 

от Нероден Петко

П.с. Скоро във Facebook пуснах статус, че макар мнозина мои познати да избягаха в „белите държави“, те нямат по 4-5 деца и заключих логически (поне от своята камбанария), че явно проблема не е в парите, а доста по-дълбок.

В името на всички неродени българчета…

, , , ,

  1. #1 by V/ on ноември 5, 2016 - 4:02 pm

    Много грозно.

  1. Егоизъм – истинската причина за демографската катастрофа — Блогът на Бико

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s