Студентските протести – моята позиция

Винаги съм мислил студентите за шайка некадърници, които един ден ще се молят на някой треторазряден чикиджия по длъжностна характеристика – HR в Германос да ги вземе на работа. За това и не завърших. Предпочетох да следвам мечтите си, вместо да се моля на някой друг да ги сбъдва. Днес пък имам проекти с преподавателите си, които дори ме канят за лектор, докато колегите ми правят дюнери.ФОСТАТА

Не това обаче е важното (аз да се оправдая). Важното е, че винаги съм уважавал стремежа към образоване. Обаче истинския, а не този, болен от Синдрома на Студентски град, който се сетил в един ден да се вдигне и да окупира най-големия университет в страната. Ми, браво! Имате своите 15 минути слава – ефектът ще е 0.00, точно.

Защо? Просто е. Нямате цели, които нацията да уважава. Как може окупация от 3-ма души на една аула да е топ новина в новинарските агенции на фона на куп други чудовищни неща? Може! В България няма невъзможни неща – в лошия смисъл на думата. Виждам как 80 медии се бият да отразяват хората с бурканите, които се имат за нещо повече от останалите. О, да. Те наистина се имат за нещо повече. Не, не съм комунист! Просто ми омръзна всеки в тази държава да ми казва кое е добро и кое лошо! Мисля, че имам очи, глава и други органи, както и всеки гражданин от най-долния мангал, до шизофреника Иво Инджев и капутът Бареков.

10 души са представителната воля на нацията. В това ме убеждавате, нали? И аз трябва да кажа добре… и да си напъхам пак главата в гъза, за да може да потретите своя провал от 90-та и 97-ма, а съвсем друг е въпросът за тогавашните мащаби, но няма да задълбавам.

Още по-забавно ми е как сините/десните хора хранят бабите и ги ебават, че тъжали по комунизЪма. Днес, те тъжат по своята провалена младост и подкрепят ужасяващо нелепия опит за все пак някакъв успех на своя провал. Ще им се.

Успех няма да има. Не и без конкретика. Спрете с шибаните си тъпи и жалки утопии за морал. Днес питах във FB – “Каква е мерната единица за морал?”, та поне да можем да го измерим. Нали искаме повече? Май няма, нали? Пък и никой не можа да даде отговор на този въпрос, който да заслужава да го напиша тук.

Всеки протест в България е обречен без конкретика. През февруари никой не иска скапаната оставка на сикаджията ББ. Той сам си я даде като ПР ход, за да се върне на бял кон – помните нали? Да, ама не! Обаче явно го е ударил на болно его, та сега гледа да си го върне. Разликата е проста – имаше конкретно искане и за това протестите бяха масови. Научете се най-накрая. Няма цял живот да стигаме до 3-ти клас и да се връщаме обратно в 1-ви. Като за капак на всичко една социологическа агенция (Сова Харис) ви го доказа на практика.

Този протест вече ми прилича на безцелно викане на един картоиграч към крупието „Искам карта, искам карта, искам карта!“ с идеята да му влезе някое асо и така до безкрай. Няма как да получите други карти, защото няма други карти в тестето. Блъскайте го, хвърляйте го, искайте му оставката – просто собственика на казиното е изключил асата от тестето, за да може да печели повече. Да печели повече от вас. От нас!

А овците продължават да залагат с надеждата, че е крайно време да влезе това асо. Да, ама не! Те просто продължават да губят, и да губят, и да губят. Точно като един дърт комарджия, който си сваля гащите и ги залага, за да си спомни, че е останал чисто гол след минута. А ако никой не си дава сметка за това, то аз ще го кажа.

„Царят е гол! Народът е гол!“

И честит Ден на Народните Будители, защото някак си съм сигурен, че ако онези, които днес окупират университета, ако не го правиха щяха още да са махмурлии от празнуване на Хелоуин, а не заредени с ентусиазъм да се учат от делото на Паисий Хилендарски например.

Да го духате! Това поне го можете!

От мен – шибанякът, който може само да казва истината и нищо повече!

p.s. Колкото и развода да имаш….вече май всички знаят, че си кварталната пачавра…не търси баща на децата си, защото ще те ползват и ще те захвърлят…поне докато не спреш да пускаш на куцо, кьораво и сакато за едната фалшива надежда…

, , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s