Новата българска стена

Стените по своята същност са хубаво нещо използват се, за да създават дом, който да ни пази от дъжда и вятъра – нас, любимите ни, майките и бащите ни и нашите деца. Не такава обаче функция изпълняват те днес в политическия и обществен живот на България.

Няколко дни след концерта „The Wall” на Роджър Уотърс (основател на Pink Floyd) в България, на който той показа надпис „Оставка”, въпреки поклонението на гроба на комуниста майор Франк Томпсън, чиито идол е бил Георги Димитров ситуацията е повече от абсурдна.

За мен няма съмнение, че тази безумна идея е дело на организаторите на концерта, които изритаха в топките емблематичния жест, човекът изпял песента „Another brick in the Wall” да отиде на гроба на комунист. А това аз разбирах като символ на обединението между хората въпреки всичко и всички, защото нали на това пречеше Стената.

Утре е 4 септември, 2013 година. Светът е заклещен в желязната хватка на световната криза и войната в Сирия. И все пак още не се забелязва трайното разделение на лагери от всички държави, както това ще се види утре в България, защото знаете, че ние редовно сме по-католици от Папата. Старите, младите, цветните, сивите, умните, тъпите, грозните, красивите и всичкото народ на площада драпат да издигнат новата българска стена и да разделят България за кефа на онези, на които им е през оная работа за тях.

Същите, които утре ще посрещат управляващите имат претенциите за съпричастност с момента с падането на Берлинската стена поне така разбирам аз тяхната концепция. За тях Берлинската стена е лоша, но хубава е българската. Както се казва акъл за другите имаме, но на нас все не ни стига. Другите партийни „дейци” пък ще контрапротестират. Между тях ще е полицията, която ще играе новата българска стена, но само временно. Ако попитате тези хора дали искат стена между себе си и другите те ще отговорят с „ДА”. Убеден съм в това. Питайте ги!

Утре ще си имаме нова стена. Ново разделение, вместо обединение. Нови стари глупаци, но пък ние сме свикнали…

„Подай ми онази тухла демократино, че току виж комунистите ни изпреварили и построили втора стена, а ние още първата не сме завършили” – неизвестен протестиращ

, , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s