Стачката на Сугарев – парад на лицемерието

[Бясно писание, майната му на словореда, правописа и структурата, за мен е важна идеята му]

Това е една статия, която бе провокирана силно от лицемерието на родните „борци за демокрация”, в случая лицето Едвин Стефанов Сугарев. Работата ми като копирайтър и човек, който се занимава със SEO оптимизация (класира сайтове на първи места в Google) е силно свързана с Интернет. Винаги у нас припомняме максимата, че народа забравя лесно, но Google не забравя мили деца. Това е неговото величие и безкрайност, че не забравя и не прощава, а припомня на търсещите и обективните, но не и на „знаещите”, глухите и „честните”, защото както казва една персийска поговорка „Човек, който търси мъдрост може да се нарече умен, но този, който мисли, че я е намерил е безумен.“

Днес във FB много мои приятели, които са с откровено дясно (условно наречено в контекста на родната действителност) мислене споделиха новината, че Едвин Сугарев е приет в болница след гладната си стачка. Признавам си никога не ме е интересувало творчеството на този човек, нито пък съм го възприемал като някаква интелигенция, защото съм предпочитал световните и българските класици, вместо яхващите вълната модерни писатели и поети, дипломирани по време на комунизма, но плюещи го пост фактум.

С какво го свързват този г-н Сугарев? Все пак аз съм само на 27 години и не мога да знам неща, случили се, когато съм бил на 4-5 години или поне не преди да се запозная с тях отново благодарение на великите интернет търсачки. Порових достатъчно в Интернет, за да открия едно брутално интервю с този човек. Не можах да повярвам колко много лицемерие и наглост има в т.нар. българска интелигенция. Не мога да повярвам и сега, че хората са едни слепци с 1, не на 100, а на 100 000 души за водач.

В своето интервю на 9 май 2013 година, той казва нещо, което е връх, истинския връх на политическата система у нас и нейната безочлива склонност да бъде невероятно лицемерна. Ето точния цитат:

„Извод: протестиращото малцинство се готви да отмени вота на непротестиращото болшинство, което си позволява да гласува не по кефа му (и не по този на неговите поръчители). Апропо – кой по-точно беше суверен?”

И така докато преди протестите този „интелигент” се кара с протестиращите от февруари, че видиш ли нарушавали суверенните права на българския избирател, то след протеста от юни той типично за един бивш зам. председател на комисията по корупция (да, такъв е през 1997 година, после иронизирайте Сидеров ;)) се превърна в поредната фурнаджийска лопата на нашия безконечен преход.

Искам да го уцеля с неговите думи. Искам да го замеря с тях в лицето. Искам да хвърля щайга истина по него. Искам да го попитам неговия въпрос от края на неговия собствен цитат в неговото собствено интервю – „Апропо – кой по-точно беше суверен?”

Ето линк за интервюто, като предвидливо съм го screenshot-нал, ако изчезне „случайно” да го пусна и на картинка – > линк.

Докато нашия народ не се научи да не е стадо от слепи овце, въртящи една баница в една равнина при равни други обстоятелства наистина няма да се оправим. Гарантирам ви го!

Черното не е черно вчера, но бяло днес, както бялото не е бяло вчера, но черно днес.

Този блог и неговият автор се обявяват най-категорично с цената на всичко, дори и на собствения си живот срещу двойните стандарти, прилагани от години спрямо бита, културата и политиката, на които става свидетел българския гражданин.

Кажете не! Кажете стига! Нека не бъдем овцете, които играят по кривака на овчаря, пазейки се от вълка!

3 бързи съвета за финал:

 • Протести трябва да има, без значение кои или за какво се бори – това е демократично право
 • За мен като протестиращ от 16 годишен трябва да имат конкретни цели, а не абстрактни и утопични изисквания – без план, без посока, без ясен финал
 • Трябва да има дефиниран път за постигането на тези цели – стъпка по стъпка, а не „Искам световен мир, ама не знам как точно ще стане тая работа?!”. Поставете конкретни мерки, които ще изолират олигархията от властта, докато няма такива това за мен е протест на партиите срещу партиите – никакви системи няма да смените. Спрете с дебилната пропаганда още има мислещи хора в тази държава.

От простия селяк, дето се чуди какво е това интелигенция и си задава въпроса „Интелигенция да не е онуй нещо дето едни хора взимат едни пари, да говорят сложни думички, в които и самите те не вярват?“ и който отказва да спре да съблюдава за лицемерие

п.с. Не може всички да сме „интелигенция“ някой трябва и да ви плаща тъпотиите и цирка…

,

 1. #1 by valetoto on юли 17, 2013 - 1:52 pm

  Бог забавя,Гугъл не забравя.

  Не съм съгласен да се разглежда нечие творчество като псевдо интелектуално,творчеството е субективно,няма модерно и старомодно такова,от всеки може да извлечеш нещо.Било то и това което да потвърди убежденията ти.Но и това е субективно.
  Говориш за подлогите от соц.реализма,които бързо се ориентираха
  да обслужват новата власт,не отхвълям моралните им качества,просто ги подлагам под съмнение.
  Сущо така не съм съгласен,че политиката и дневния ред на обшеството се задават от мнозинството,още повече когато то е мълчаливо.това беше голямата грешка(или не)на бившия служебен премиер.Градивното е активното,не пасивното.В момента не само в България,но и в световен мащаб е силно изразена волята на малцинствата,или на малцинствени групи които оформят мнозинство,за сметка на мълчаливото.

  „Този блог и неговият автор се обявяват най-категорично с цената на всичко, дори и на собствения си живот срещу двойните стандарти, прилагани от години спрямо бита, културата и политиката, на които става свидетел българския гражданин.“

  За това си прав,присъединявам се 100%.

  И в заключение една „мъдрост“:“По ъкъла посрещайте в дрехите не се заглеждайте“-valetototo TM.

  • #2 by tikvenik on юли 18, 2013 - 11:45 am

   Аз просто се фокусирах върху родната „интелигенция“, която го играе фурнаджийска лопата и подлога на политиците ни…

 2. #3 by Христо on юли 18, 2013 - 9:20 am

  Много интересно, благодаря за статията

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s