Ексклузивно интервю с Facebook феномена, наречен Спиндермаан

mainАко не сте чули за него – ще чуете. Ако срещнете някой, носещ надпис “Фостата” – ще знаете. Ако всяка нощ, потни се събуждате в съня си и усещате, че нещо не е наред, това не е Матрицата, това е то Спиндермаан. А това е неговото първо интервю…

Днес аз – Тиквеника a.k.a. Принца на Хейта съм си поканил един истински фурор от Facebook, а именно Спиндермаан. Ето и нашия кратък, но стойностен разговор:

Принца на Хейта: Кой си ти и за какво или с кого се бориш или с други думи има ли концептуална развръзка в твоята утопична реалност?

Спиндермаан: Боря се срещу лошите. А лоши са ужасно много хора, като започнем от измислените политици, измислените звезди до измислените прости хора.

Принца на Хейта: Репликата „Фостата“ се превърна в символ на бунтарството срещу наложените правила (поне според автора-хейтър). Произхода му предполагам е от това любимо словосъчетание, интегрирало целия български традиционен нрав и инспирирано от трудностите на обществото през годините на прехода или греша?Oreo

Спиндермаан: Този израз дойде някак спонтанно и непреднамерено. Всеки може сам да интерпретира този израз. В моите очи той има хиляди значения – разни хора, разни идеали.

Принца на Хейта: За по-малко от 12 дни събра над 25 000 последователя, на какво се дължи според теб? Много фирми се опитват да се пробутват у нас, ама ти ги удари в земята, каква е тайната ти? Ти ли си новия Facebook „Бок“?

Спиндермаан: Хората обичат смеха, той ги отделя от проблемите, затова аз просто предлагам най-хубавото и безплатно нещо – радост и хубави емоции. Надявам се да съм бил повод за хиляди истински усмивки, които сякаш все повече ни липсват днес.

Принца на Хейта: Нужна ли е повече „паужина фостата“? Кой е първия човек, на който искаш да подариш този сладострастно-интимен момент на разпръскване на любов?

Спиндермаан: Винаги е нужно повече „пайджина“ фостата, не съм мислил по-този въпрос, може би пак се връщам към първия отговор към всички хора, които имат самочувствие без покритие!

Принца на Хейта: Какъв си по националност? Много хора казват, че се гавриш с българското, съгласен ли си с тях?
aand фостата
Спиндермаан: Българин съм, умните хора, ще разберат, дали се гавря с българското, или осмивам нещата, които се случват в родното общество и интернет.

Принца на Хейта: Вярваш ли, че твоята поява ще предизвика появата и на други подобни страници, асоциирани с този тип меме-та?

Спиндермаан: Определено, за жалост с други цели. Досега много хора предлагат реклама или дори искат да купят страницата ми, но това няма как да се случи! Тук не е място за реклама! Друга е целта ми!

Принца на Хейта: Наскоро подкрепи една наша (на обществото) кауза за протест срещу високите сметки за ток, която успя да вмъкнеш в своя уникален стил и да накараш много хора да се замислят за това къде живеят. Струват ли си подобни каузи?

Спиндермаан: Разбира се, че си струват такива каузи това е нашият живот и трябва да защитаваме нашите възгледи и принципи по един или друг начин. Трябва да се борим за справедливост и достоен живот като всички хора.

Принца на Хейта: Какво искаш да кажеш на хората, които не схващат идеята на това, което правиш?

Спиндермаан: Важното е „другите“ хора, които знаят какво правя да ме разбират. А за тези, които не – отговора идва сам от себе си – ФОСТАТА!!!

toys

, , , , ,

 1. #1 by Моника on февруари 12, 2013 - 11:21 pm

  Ок да приемем, че интервюто е истинско и страницата трябва да е с положителна насока….. А замисляте ли се, как влияе това на хората, по-скоро на децата?! Във Фейсбук има много хора и ако искаме да направим нещо, не мисля, че начина е да промиваме мозъци с неграмотност….. И без това вече масово се затъпява, нека се замислим!

  • #2 by tikvenik on февруари 13, 2013 - 6:06 am

   Да приемем, че интервюто е 100% истинско….да приемем, че вие наистина не схващате идеята …нали?

   • #3 by Моника on февруари 13, 2013 - 10:12 am

    Не, схванах идеята, но мисля, че не всички ще я схванат. Мисля, че това може да доведе до страшна простотия…

   • #4 by Анонимен on юни 18, 2013 - 10:35 pm

    FOSTATA AZZ TEP KOVRO !

 2. #5 by Fostata on февруари 13, 2013 - 12:54 pm

  Монику науи си снаикаш? ФОСТАТА!

 3. #6 by ludnica on февруари 13, 2013 - 7:22 pm

  Моника, само да те светна, че целият фейсбук е пълен с простотии които влияят много по-зле на децата, като почнем от псувни и завършим с хора, които си слагат членовете за профилни снимки.

 4. #7 by Teodora on февруари 27, 2013 - 11:16 pm

  I vypreki ideyata,vsichkoto izmisleno e mega mega giga hiper typo,, Fostata? dafuq?

  • #8 by tikvenik on февруари 28, 2013 - 5:29 pm

   Фостата и на теб добра жено 😀

 5. #9 by Анонимен on април 11, 2013 - 1:15 pm

  А бе автора – да не си роднина на Боко?

 6. #11 by rOS on юни 11, 2013 - 9:14 pm

  По-голяма МАЛОУМЩИНА и израз на родната ни ПРОСТАЩИНА в настоящия момент рядко съм срещал и чел. Т.нар. Спиндермен в опитите си да иронизира всъщност се превръща в носител на селянията, която някога, по някакъв начин се е опитвал подиграва. Съжалявам, но това е дълбоката действителност. Всички сме били на тая възраст, и то не толкова отдавна, но повярвайте ми, повече смисъл имал в един джойнт, отколкото в подобни груби селски прояви.

  • #12 by tikvenik on юни 13, 2013 - 10:19 pm

   Ами пуши джойнт тогава 😀 :D…btw 90% съм сигурен, че той е по-голям на години от теб 🙂

 7. #13 by Един пич on август 26, 2013 - 12:56 pm

  Според мен тая страница е направена за забавление и да усмива случките в българия с тия протести и други глупости. И според никой няма да затъпее от тва.

 8. #14 by Анонимен on септември 19, 2013 - 6:54 am

  Alo, doktor spinder, za6to si4kite tiq slojni dumi mi deistvat laksativno?

 9. #15 by Спиндермаан ФЕН ! on ноември 3, 2013 - 4:52 pm

  Тъй наречения „Спиндермаан“ е едно над 10-15 години над всички 10-15 годишно лапетии дето обикалят във фейсбук.Този човек е толкова интелигентен,че просто си нямате надпредстава.Той изкарва проблемите на страната ни на яве,той показва проблемите на българския народ,той писа на НОРМАЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК на 3 март,на 1 ноември И ТОЙ ПИСА НА БЪЛГАРСКИ НОРМАЛЕН ЕЗИК когато тъпите чужденци навлизаха в България и почнаха да правят мизерии.ФОСТАТА ЗА ВСИЧКИ ТЪПИ КОВРИ И КОРВАРИ.ДАНО ОМРЕТЕ ОТ РАГ ВСЕЧКИ КОЕТО ЕН АРХЕСВЪТЕ СПИНДИ <– ТОЙ Е БОК !

  • #16 by tikvenik on ноември 5, 2013 - 3:58 pm

   Да прав си 🙂 Аз също знам за какво става въпрос и че Спиндермаан е просто саркастичен мой връстник 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: