15+1 неща, които жените не понасят в един мъж

Както знаете понякога каня гост-автори в блога, за да имат възможност да ме оплюят и те. Дадох възможност на женската част от човечеството да ме нахрани по повод една доста популярна статия от блога, наречена 15-те неща, които мъжете не понасят в една жена“. Всички жени естествено не са такива и аз явно съм говорил за динозаври и извънземни по техните думи. Мислех да кръстя статията „Атаката на кифлата“, но искам да има по-асоциативно заглавие с предишната публикация за жените.

Жените естествено предпочетоха отново да са над нас и написаха 15+1 неща, които не понасят в един мъж. Ще ги хвърля на вълците-мъже, така, че коментарите са ваши за хейт, защото мълчанието, както знаем е знак за съгласие…

Ето и хейта на кифлите срещу нас – мъжете:

1. Защитаване и отглеждане на егото с всички средства

Мисля, че девизът им е – имам его значи съществувам! Признаването на грешка и не дай си Боже извинение са почти равносилни на средновековно мъчение. Всички сме срещали мъже с его с размера на цепелин.

2. Оглеждането на други жени, докато са с такава, която са поканили на среща

Това определено е едно доста сюрреалистично преживяване, а очите на мъжа се стрелкат от обект на обект само не и към тази, с която са излезли. В един момент жената започва да се чуди има ли я – няма ли я? В този случай помага да му махнете, за да привлечете вниманието и да ви забележи най-накрая.

Снимка нема

True story

3. Употреба на неискрени комплименти просто, защото са чули, че това се харесва на жените и като средство за скъсяване на пътя до леглото

Е, всички знаем, че жените обичат с ушите, а мъжете – с очите. Това, което убягва на някои мъже е фактът, че има нещо и между ушите т.е. жените са достатъчно умни и чувствителни, за да различат искрен комплимент от фалшиво ласкателство.

4. Егоистично поведение в стил „Аз съм центърът на Вселената“

Тук няма нужда от много пояснения. Когато мъжът основно е загрижен първо за себе си и след това за другите и когато удовлетворяването на неговите желания е приоритет, не е способен да се постави на мястото на другия и демонстрира безчувственост и безхаберие със сигурност не е особено привлекателен за жените.

5. Не изпълняват обещанията си

Всички сме срещали поне един представител от този екзотичен вид „Обещалкин или свалячът на звезди“. На думи няма нищо невъзможно за него, той е в настроението на Супермен и други супер герои. Дайте му малко време и всичките му обещания ще се пукнат като сапунен мехур – малко като политиците ни нали.

6. Излизат на среща нелепо облечени, напълно несъобразено със случая

Така, тук не става дума за това, че мъжът трябва да е облечен в скъпи маркови дрехи и т.н. Веднъж излязох на среща с мъж, който беше облечен с камуфлажна фланелка и кариран панталон. Колкото и да се опитвах да се абстрахирам от вида му, в ума ми неизбежно изскачаше въпросът: Да не би случайно да работи в цирка и да е забравил да се преоблече? Втори случай: Този път достопочтения господин се появи с грейка, тъй като слизал от планината. Опитах се да си представя, че съм в някоя хижа, а не в ресторант в центъра на София.

7. Едни и същи думи на всяка жена с цел да я впечатлят т.е. пълна липса на въображение и подход

Това определено е почти като да имате надпис на челото „Аз съм скучен и предсказуем!“ За ваша информация, вие не сте първия, който казва тези заучени фрази, така че жените са пределно наясно с това.  Използването на сивото вещество помага дори и за това. Мълчанието със сигурност е по-добро от папагалстването на баналности.

8. Парадиране с материални притежания и вещи

Тук няма нужда от много обяснения. Ако един мъж се идентифицира само и единствено с колата, апартамента, телефона си и т.н., явно има големи дефицити в други сфери.

9. Липса на добри маниери

Ако някой се държи като осреднена стойност между Фред Флинстоун и Бай Ганьо със сигурност ще направи впечатление, но с обратен знак. Добрите маниери са украшение за мъжа и никога не излизат от мода.

10. Нечистоплътност

В 21 век е ясно за какво става дума. Цивилизовано е човек да се къпе и сменя дрехите си всеки ден. Става дума за навици, които се придобиват през първите седем години. Веднъж бях на среща с мъж, които идваше направо от фитнеса. Колата за минути се превърна в конски обор. Тогава разбрах, че не съм от жените, които според някои статии се привличали от потта на мъжете.

11. Опитват се да контролират и манипулират чрез мълчание

Това е класика в жанра. Когато някой започва връзка с жена и в момента, в който тя е привлечена емоционално изведнъж изчезва или не се обажда и т.н. Това естествено я кара да премине през най-различни цикли в ума си. Ако не желаете да сте с една жена джентълменско и почтено е да й кажете, а не да я разигравате.

12. Казват едно, правят точно обратното

Това е детинско и доста незряло поведение. Мъж, при който умът и останалите сетива са наред обикновено държи на думата си. Това се оценява много високо от жените. Що за мъж е ако не може да се разчита на него?

13. Страхливи, мекушави и нерешителни

Липсата на характер и позиция няма как да е привлекателна. Жените не си падат по безгръбначни мухльовци.

14. Вулгарни и цинични

Това само показва остър дефицит на себеуважение, уважение към другите и оскъдна и примитивна представа за света.

15. Изневеряват просто за спорта

Да, всички знаем, че при животните има размножителен период. Но някои мъже са разгонени целогодишно.

16. Скъперници

Виждала съм мъже, които се скъпят за 4-5 лева. Това със сигурност е доста жалка картинка. Посланието, което жените получават е, че той е такъв не само по отношение на парите. Кой иска да бъде с някакъв сметкаджия и пресметливко??

гост-автор: Жената, която псува на Санскрит

п.с. от Тиквеника: Напоследък ме кефи да добавям видео в публикациите, ето едно 😉

, , ,

 1. #1 by Бойко Николов on януари 19, 2013 - 10:46 am

  Така като чета статията си мисля „Баси` я виж колко сме зле мъжете“, но от друга страна няма как да не пропусна да попитам авторката „Скъпа, къде ги намираш тия твоите примери, с които си излизала – тениска, кариран панталон, от планината, директно от фитнеса.“ 😀

 2. #2 by Бойко Николов on януари 19, 2013 - 10:48 am

  Аз отивам да пера – имам едни тениски, камуфлажни, че довечера съм на среща с една принцеса 😀

 3. #3 by Анонимен on януари 20, 2013 - 11:08 am

  козунака винаги си остава козунак

 4. #4 by Анонимен on януари 23, 2013 - 1:56 pm

  8 от 16… обаче ако искаш да знаеш, винаги идвам добре облечен, и къпан, имам добри маниери, не скъпернича, не парадирам, нямам проблеми във вземането на решения, имам въображение, по телефона говоря кратко, но поне говоря!

 5. #5 by Ваня on януари 23, 2013 - 6:03 pm

  Прави ми впечатление колко по-аргументиран е текстът на Тиквеника, а женският отговор е пълен с клишета, липсва въображение, не можах да го дочета, скучно ми стана, а като погледнах последното изречение, което съдържа думите „сметкаджия“ и „пресметливко“ , съвсем се отказах да се мъча.
  Отказвам да приема съществуването на категории „жени“ и „мъже“, но признавам, че има две разлики между тях – едната е само анатомична, а другата – Мъжете пишат по-добре!

 6. #6 by Анонимен on януари 23, 2013 - 8:13 pm

  Остава да си напишеш и телефона 🙂

 7. #7 by колио on ноември 22, 2014 - 1:05 pm

  Къде ги намира авторката такива полезни закопаеми? 🙂 Според мен същата статия мога да напиша за жените, да сменя заглавието и да бъда гост-автор! Предлагам на авторката да напише сравнителна статия без елементи на вълшебство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s