Как да гласувам на референдума за АЕЦ в друг град

На 27 януари в България ще се проведе първия референдум – символ на пряката демокрация и за първи път няма да питат подобно на изборите кой да реши вместо вас, а ще решите вие. Няма да крия, че за мен това е изпълнен с надежди момент, нито пък ще крия, че ще гласувам с „За“, защото имам нужните аргументи в политически, икономически и технически аспект, базирани на фактология, а не просто на слепи вярвания, основани на тенденции в поп културата. Мислех да напиша статия и за тези ми аргументи за жалост тя стана над 2-3 хиляди думи и знам, че никой няма да я прочете и за това не я публикувам.

Днес ще ви кажа как можете да гласувате на референдума за АЕЦ дори, ако не се намирате в този момент в града, където сте регистрирани по постоянен адрес т.е. по адрес от личната ви карта. Варианта в случая е гласуване по т.нар. настоящ адрес.

За кого е от полза тази статия:

  • Студенти
  • Хора, които временно работят далеч от постоянното си местожителство
  • Младоженци в друг град
  • И въобще всички, които не са в града, който е посочен в личните им карти

 

*За съжаление, ако сте в чужбина вече е почти крайния срок да зявите желание, за да гласувате, защото сроковете

Референдум за АЕЦ

Заявление за гласуване по настоящ адрес АЕЦ

почти изтекоха. Все пак според ГРАО той е 11.01.2013. Повече информация за гласуване, ако се намирате в чужбина можете да откриете в статията за референдума в блога на Юруков (въпреки, че не го харесвам е предоставил полезна информация).

  1. Проверете къде сте записани според избирателната секция за гласуване, това можете да направите в сайта на ГРАО, използвайки своето ЕГН.
  2. Принтирате Приложение 12, което ще рече Заявление за гласуване по настоящ адрес от тук.
  3. Подавате го в съответния район, община или кметство и след няколко дни правите справката по точка 1, за да проверите дали е придвижен вашия случай.
  4. Можете да подадете Заявлението за гласуване по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди деня на референдума т.е. крайният срок е 13.01.2013 (Неделя), но моя съвет е това да се случи не по-късно от 11.01.2013 (Петък).

Ще се радвам да съм ви помогнал да гласувате за реална пряка демокрация, а не за разни измекяри. Аз лично ще отида да гласувам за първи път от 10 години, като всеки българин и аз след първото гласуване в живота си останах силно разочарован и си го спестявам от тогава.

Ако имате предложения или допълнения, с които можем заедно да предоставим полезна информация на хората да изразят своята позиция, то ще се радвам да помогнете да допълня или поправя информацията, защото и самият аз тепърва ще подавам подобно заявление за гласуване по настоящ адрес с оглед на факта, че няколко дни бях доста болен.

 

От скучния, но истински човек, който мечтае един ден и неговата дума да се чуе в родината му

п.с. Едно клипче, ако още се чудите как да гласувате

, , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s