Силата на човека

човек

За какво говорим? За обикновената физическа сила? Кой колко „бута“ от лежанка? Едва ли…Един лъв е много по-силен от нас, но нима той е на върха на еволюцията?

Нещата изобщо не се плъзгат по повърхността. Става дума за най-скритите кътчета от душата ни. Силата на мисълта ни движи. Нашите мисли – те ни „въртят“, и за да сме по-точни – положителните мисли.Всеки човек е силен, но не всеки разкрива пътя до пълния си потенциал. „Не мисли лоши неща, лягай си с усмивка и се събуждай с по-голяма“. Това е принципът. Макар че  настройването към положителни мисли е познание, което не всеки е готов да  приеме. За което не всеки има сетива.

Квантовата физика доказва, че цялата Вселена е движена от енергия, която ние създаваме с мислите си и честите визуализации. Ако правиш добри дела, ако имаш положителни мисли и се срещаш с оптимистични хора, то тогава привличаш огромна градивна енергия.

И тъкмо в това е силата на човека. Не в масата мускули, например. Защото какво различава един културист от останалите 7 милиарда души на планетата?

Важна част от човешката сила е моралът. Човекът е склонен да предприема действия, които не са угодни за него, но по този начин да рискува живота си, за да спаси друг. Пример за това е историята, която медиите наскоро разпространиха – как едно момче се жертва, за да не избухне  бензиностанция в село Долна махала и взривът  да убие хората там.

Можеш да спечелиш много състезания и конкурси, но истински победил ще си, когато успееш да обориш себе си и успееш да усвоиш истинските ценности.

После иди и разкажи тази история на един лъв.

гост-автор:

Мартин Иванов, 15 г.,
ученик в 10 „и“ клас,
ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив

Бележка от Тиквеника: Първо – Честит ден на Народните будители! Второ – Знаете, че съм хейтър и мисля позитивното за утопия, но никога не съм спирал някой друг да изрази друго мнение, та нали в спора се ражда истината. Все пак рядко може да хванеш позитивен да напише нещо по темата, което да звучи мъдро, а не просто голословно – е децата ви изпревариха…

Advertisements

, ,

 1. #1 by Рая Христова on ноември 1, 2012 - 7:43 pm

  „Защото какво различава един културист от останалите 7 милиарда души на планетата?“ – еми все пак се иска воля и търпение и постоянство, за да постигнеш физически резултати. Здрав дух в здраво тяло 🙂

  Поздравления все пак за будния 15-годишен младеж! Дано има повече деца като него.

 2. #2 by Петя Костова on ноември 2, 2012 - 10:26 pm

  Имате право, Рая, но волята, търпението и постоянството на културиста са „инвестирани“ единствено в развитието на неговото физическо тяло, докато духовното и интелектуалното развитие остават под въпрос. От друга страна, идеята „здрав дух в здраво тяло“ често бива опровергавана в ежедневието… Примерът с културистите е много точен именно защото точно сред това съсловие се срещат много индивиди, за които всички съществени житейски постижения се ограничават до „колко буташ от лежанка“.
  Нашият младеж тук, разсъждавайки за силата на човешкия дух, говори не само за положителното мислене, но и (о, Боже мой) за морал!! Колко хора на тази възраст могат поне бегло да дефинират това понятие?
  И отново се съгласявам с Вас – дано има повече деца като него.
  Те поддържат вярата ми в доброто бъдеще 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s