Колко струва да си популярен?

Сигурно и вие като мен сте гледали поне 50 американски комедии за младежи, които не са популярни в училище/университета, респективно им куца социалния живот и пичките нещо не им обръщат сексуалното внимание, което според самите тях, те заслужават. Да, но светът е вече едно по-различно място – има нещо, което ви обещава популярност и респективно щастие, а именно промотираните статуси в социалните мрежи и по-конкретно тези в най-голямата – Facebook.

Вече можете да бъдете популярни и то лесно – просто си плащате за това. Бизнеса вече е напред в тази насока, но за обикновения луузър 😉 вече не е нужно да бъдете някой друг забавен, моден, красив, умен, мъдър и прочие компоненти, които имат отношение към това хората да искат да ви бъдат приятели… или поне да се правят на такива. Можете да откраднете нещо умно, да го промотирате за свое и воала… You are the man!

купи-ме-евтин-съм

Всичко по 5$

И те така… вече всичко може да си купиш с пари, защо не и приятели. Винаги се сещам за случая, когато в Сливен бе продадена мръсна ядрена бомба (не конвенционална, а наблягаща на последващите ефекти за населението в бомбардираната зона) от един полковник – човека беше казал, нещо в стил Гай Ричи и филма му „Две димящи дула“ (репликата: И златен Rolls Royce ще ти продам, стига да си го платиш!), та нашия полковник беше казал в тоя контекст „Вие измислихте капитализма, а се сърдите, че сега го прилагаме в неговата крайност!“.

Но да се върнем на темата. Вече не Facebook алгоритмите избират, кое да виждате (аз виждам всичко… ръчно ;)), а това кой ви е купил като електорат или както аз му викам „спам аудитория“. Преди работеше спам тактиката в разни измислени групи, натъпкани с хора-ботове е вече всичко е официално (а ти какво си очаквал).

А сега тичайте да си купите приятели, мечти и живот във Facebook, където всичко има етикет с цена, а там пише… всичко по 5 US долара.

От Нарцис

П.С. Ако пък нямате и 5 долара, то реалити програмите ви зоват да заемете своето място сред безкрайната помия на родната телевизия

, ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s