Да обичаш на инат – какво значат за мен референдумите

Българското общество се оплаква често от своите политици. Аз също. Мисля, че имаме право да го правим, защото докато Гърция лъгаха 3 пъти Европа, Европа 3 пъти излъга нас.

Напоследък срещам мнения, които се изразяват в отричането на референдумите. Не мога да схвана логиката. Харесва ви това, което се прави в държавата? В една и съща държава ли живеем с вас… или вие сте някъде далеч по белия свят, не сте се прибирали от 10 години у нас, и учите прасетата как да живеят в кочината? Недейте!!!

Референдум е най-пряката форма на управление на народа. Истинският символ на демокрацията. Нещо, което ние не сме получили до момента като нация и това е достатъчно доказателство, че не живеем в истинска такава. За Бога, 1% от народа са полицаи… това ли е демокрация. Разхождане с чувалите по избори, пари под масата за всеки проект, шуробаджанащини, наши и ваши – това ли е демокрацията за теб?На къде българи?

Не драги, това за мен не е демокрация. При демокрацията, властта произтича от народа, както гласи и член 2-ри на Конституцията на Република България – „Цялата държавна власт произтича от народа”. Ние живеем в онова по-равното общество, ама с ръбовете в неговата равнина. Нека заявим смело, че искаме да сме част от демократичния процес. Нека покажем, че ни пука за България. Нека поемем отговорност за бъдещето – своето и на децата си, а не да оставим някой друг да ни е овчар и да решава кое е важно и кое не!

23 години чакаме, 23 години се надяваме (ах, проклета надежда), 23 години избираме по-охранените крадци с мисълта, че видиш ли ще крадат по-малко. Обичайте референдумите хора! Те са истинският начин да имате възможност да направите своя избор, а не парламентарните, президентските или местните избори. Повярвайте си! Вие можете!

Създайте политическото земетресение, което ще накара политиците ни да се вслушват в нас. И тогава, ах тогава надежда за по-добро бъдеще има. Референдумите са пътят, за да имаме една чиста и свята република, както беше казал Апостолът на Свободата – Васил Левски.

 

От гражданин, който не иска да избира хора, които да решават вместо него, а сам да кове своята съдба

 

 

 

, , ,

  1. #1 by Todor Dimitrov on октомври 5, 2012 - 12:54 pm

    Според мен референдум е “мръсна“ или забранена дума в България!и второ- относно демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) не народа избира управляващите,а те сами се избират!Това е реалността според мен!

  1. Как да гласувам на референдума за АЕЦ в друг град « Tikvenik's blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s