Не сме ли добри към вас?

Братя и сестри върти ми се един странен въпрос в главата, защо всички чужденци ни плюят, та нали ние сме им дали всичко, което имаме? От Турция купуваме зарзавати, пластмаси, дрехи и всичко, което можем и се произвежда в България, но ние винаги предпочитаме турското, 20ст по-евтино си е по-евтино и това е, ако ще доматите им да са чиста химия, а електрическите им уреди да се развалят след няколко месеца. Изяждаме на цяла Европа свинските дупета, левите бутчета, застоялите меса от военните складове. От Америка се наслаждаваме на McDonalds и Coca-Cola и сега вече ги настигаме американците, ако не икономически, то по килограми. От Китай ползваме всичко от лют китайски чесън до бяла техника, която се налага да сменяме през година. Даваме по евтин ток за износ, а за нас скъпият, чрез външни инвеститори, като ЧЕЗ, EVN и ЕОН.

Минералните си извори сме ги продали на чужденци и сега те ни продават нашата вода. Нашите хубави търговски улици ги заменихме с еврейски молове, сега туристите ще ги очароваме с моловете си. От медиите най-обичаме БТВ, та нали тя е американска и по нея редовно ни съобщават, че сме лумпени, тъпанари, крадци и мързеливци, но ние ще им простим, защото къде другаде ще можем да гледаме такива образователни сериали, като Листопад, а на трети март вместо да ни морят с някакъв български филм, ще гледаме поредният американски екшън. Сега и магистрали им построихме, за да могат новите собственици на земята ни да имат инфраструктура.

Дадохме земите си, находищата си, магазините си, само панелките не ни ги искат, дадохме и въздуха си на Нато, дадохме и децата си да се скитат в чужбина и накрая пак не ни обичат. Защо? Има ли по-добър народ от нашият, има ли? Дадохме си всичко и всички и точно затова не ни уважават.

Хората по света уважават традициите си, продукцията си, земята си, а ние?

Братя и сестри уважавайте първо себе си, за да ви уважават и другите.Затова следващият път, когато застанете пред един турски домат и български отново се замислете, че разликата от 20ст по-евтино не е във ваша полза, както показва математиката. Заложете на българското, ако не искате да се скитате, като общ работник по света.

Автор – Boril Dulo

Advertisements

, , , , , , ,

 1. #1 by Труден on октомври 27, 2012 - 8:55 pm

  Поздравления за патриотизма на този тиквеник!
  Тиквеник, тиквеник, ама Български!

  • #2 by tikvenik on октомври 30, 2012 - 10:19 am

   Мерси! Еми български ми, какъв да е 😉

   • #3 by Truden on октомври 30, 2012 - 10:32 am

    Абе има ги най-различни, дето са си забравили фурната, и се пишат на пудинги, пайове и бюреци 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s