Атентата в Бургас – извън мейнстрийма

Както знаете съм доста милитаризиран боклук така, че няма как да оставя подобно нещо без моя версия за случилото се. Както обикновено обаче тя поставя повече въпроси, отколкото отговори, тъй като все пак не разполагам с оперативни данни и базирам всичко на логика, анализ и предположения, базирани на предишни обстоятелства.

Официалната версия, която медиите и властите на куп държави прокарват пред хората е за участие на Хизбула и Иран. Историята обаче напомня „химическите оръжия” на Садам, които не бяха нищо повече от запалени петролни кладенци. Истината обаче е, че няма никакви доказателства поне към настоящият момент за участие на групировката и ислямистката държава в кървавия атентат. В т.нар. mainstream (основен поток на медийните нагласи) обаче се е доказвало, че дори добре изказаното предположение може да има утвърждаващ ефект. Единствената връзка с двамата „виновника” е годишнината от смъртта на лидера на Хизбула. В такъв случай би трябвало всяка година да има подобен атентат или поне опит за такъв, а не само, когато им хрумне – просто не е логично, още повече 4 години след това (Имат Мугния е убит през 2008 година).

Истината през 21 век е сложно понятие

Ако обаче се замислим реално, то годината няма 1 милион дни, а само 365. На практика в почти всеки ден от нея се е случило нещо с терористи, тъй като войната срещу тях се води от десетилетия. Мисля с по-горното се разбира колко нелеп аргумент е годишнината.

Ето няколко логически изведени от мен факта, които мисля са ясни за всички, но просто не са си дали сметка:

 • Самоубийствените атентати са запазена марка на сунити, а не на шиити (двата вида ислям).
 • Хизбула и Иран са шиити т.е. не практикуват подобни стратегии, още повече извън Израел.
 • Атентатора според очевидци не е викал Аллах Акбар (Аллах е Велик!), което е практика при самоубийствени атентати.
 • При терористичен акт следва поемане на отговорност от някоя организация, иначе той си остава просто убийство и идеологията, нещо толкова важно за тези хора я няма.
 • Липсата на поемане на отговорност усложнява казуса и казва, че не е добре да се знае, кой всъщност стой зад атентата, тъй като това би имало негативни последици.
 • В мейн стрийма се тиражира версия, която явно устройва извършителите, защото иначе те биха я променили.
 • Ако извършителите са Иран и Хизбула, то няма логика атентата да е в България, тъй като ние наистина поддържаме доста добри отношения с арабския свят и това само би ни накарало да подкрепим евентуални действия срещу тях – просто няма смисъл.
 • Ал Кайда винаги признава атентатите си.
 • Израел заключи доста преди всички, че става въпрос за самоубийствен атентат от страна на крайни ислямски групировки. Дори преди родното правителство.
 • Американският президент Барак Обама дори излезе с обръщение, което си е сериозна рядкост при атентат в трета държава, още повече такава като България, че и с по-малко от 10 жертви, ако бяха например 30-40 е по-приемливо.

Как бихте реагирали, ако се окаже, че това не е дело на Иран и Хизбула т.е. те ще отричат. Проблема обаче е, че те отлично знаят, че огромна част от медиите няма да отразят отричането им и по-голямата част от обществото ще си мисли, че именно те стоят зад атентата на Сарафово.

Ами ако не са? Как ще разберете това като не се вярва на тези хора и дори не им се дава шанс да се защитят? Защо никой не пое отговорност? Кой има изгода от това? В какво искат да въвлекат България инициаторите на взрива? Има ли военни и/или икономически интереси? Не се ли финансират и подкрепят терористите от разузнавания от край време – спомнете си случая с финансирането на такива и осигуряването на достъп на подобни елементи от пакистанското разузнаване?

Последствия:

 • Убити евреи и българин – терор
 • Удар срещу родния туризъм – вероятен отлив на туристи
 • Обединяване на хората срещу арабите, именно заради постоянно тиражираната и недоказана информация в мейн стрийма от медиите
 • По-радикална външнополитическа позиция на България по отношение на арабския свят и нейната резервираност към него
 • Склонност към подкрепа от наша страна на военни действия срещу врагове на Израел като Сирия, Ливан и Иран

Изводите оставям на вас.

Има нещо твърде, твърде странно в България…

От Збигнев Бжежински

, , , , , , ,

 1. Атентата в Сарафово – 6 месеца по-късно « Tikvenik's blog
 2. Атентатът в Сарафово – 6 месеца по-късно « Tikvenik's blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s