The Anonymous Bulgaria се заканиха да спрат достъпа до Gerb.bg на 07.05.2012

Тази статия е с изцяло информативна цел. Тя няма за цел провокация на подобна активност, нито пък организация на подобни цели. Автора на настоящата статия не носи абсолютно никаква отговорност в какъвто и да било аспект, а просто се възползва от конституционните си права, които изразяват свободата на словото в Република България.

Днес в социалната мрежа Facebook беше публикувано съобщение за планирана от локалното звено на the Anonymous атака срещу официалния сайт на ПП Герб – Gerb.bg. Местният клон на организацията се закани на управляващите да блокира достъпа до сайта им утре в 12:00 часа.

Ето и целият текст на съобщението в непроменен вид:

цел: http://www.gerb.bg/

дата: утре/понеделник 07 Май 2012

час: 12:00

всички които ще участват да не натискат на харесвам,нито да коментират под. почваме от 12ч. до 18ч. ползвайте vpn и hoic – препоръчително. в ––– ч. днес ще изчезне този пост. Join Us, We are Anonymous.

 

В допълнение от организаторите уточняват и техническите детайли на координираната атака срещу сайта на партията на премиера Бойко Борисов:

VPN: anonine.com или vpntunnel (шведски servers само) :: Не DDoS чрез TOR (pyloris exempt) :: не ползвайте LOIC :: Инструменти: hping/loris/slowpost/hoic/pyloris :: също така пишки.

Ако търсите подробна информация, то докато обикалях из интернет в проучване на тази новина попаднаха на една доста

Анонимните vs. ГЕРБ

задълбочена статия, която може да бъде полезна за всеки младеж с амбиции за развитието в IT сектора. Ето линк.

След кратко обхождане на мрежата открих, че текстът е превод на друг призив от международната хактивистка организация. Според официалния канал на the Anonymous в Twitter не е планирана подобна атака, но това може да се дължи на факта, че тази е с изключително локални параметри.

Все пак включването на няколкостотин машини, които да пускат непрестанни заявки срещу сървъра на партията може да се окаже печелившо и те да се окажат във вечерните новини. Според личното ми мнение, акцията не изглежда добре обмислена, но явно организаторите имат за цел да подготвят обществото и медиите за предстоящите протести на 12 май, които също се организират на страниците на най-голямата социална мрежа.

Ако искате да научите повече за the Anonymous, то можете да разгледате и една стара статия в този блог, която написах преди време за всеки, които се интересува живо от действията на Анонимните – „Как да стана част от the Anonymous„.

За пореден път казвам, че целта на този материал е изцяло информативна и няма за цел организиране на подобна дейност…да си кажа пак за всеки случай (ако бяха агенция Фокус сигурно нямаше да им се налага да го кажат 5 пъти)

От Инфо Инфов

*В статиите са използвани точни цитати на the Anonymous Bulgaria

Advertisements

, , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s