За кучетата и хората

Днес ще ви говоря за проблема с кучетата у нас. Преди време една партия излезе с кампания „Кучетата или децата”, което всъщност донякъде беше брутално и истинско сравнение, при положение, че съотношението бездомни кучета – деца у нас е 200 000 към 67 000 в полза на четириногите. Все пак, все по-често хората избират кучетата, така че няма милост за вас.

Правете деца, а не бездомни кучета…

Безотговорността на държавата по този въпрос вече е приета за нещо нормално (толкова преглътнахте с малките си страхливи сърца, че това ли няма да мине). Вече за никой не е тайна, че защитниците на животните от организациите, грижещи се за техния контрол крадат парите по оперативните програми, а народа пак лапа мухите. Ако питате Бойко Борисов за проблема, той ще каже наследихме го от Станишев (това в кръга на шегата… а може би не J).

В моя роден град например, едно куче получава по 5 лева на ден (средната работна заплата там е около 350-400 лева), което на практика означава, че децата живеят по-лошо от кучетата.

И все пак на никой не му пука. Всичко стига до поредната „cute” снимка на малко кученце, която се споделя във Facebook. Следват 10 коментара от жени до 35 години (не е случайно), колко е сладко („ауууу”, „сладуууур”, „мънииик” etc) и до там. Никой не си задава въпроса – какво ще стане с това куче, когато поотрасне. Спрете да мислите за бъдещето, ограничено до вдругиден.

Омръзна ми да ме критикуват, че съм изверг с моето мнение срещу бездомните кучета. Не аз, а вие сте извергите.

Аз нямам куче, следователно, хората като мен не спомагат за тяхното множение по улиците, като ги губят, „изпускат” да се чифтосват и т.н. – това правите вие любителите на кучетата. Само да кажа, че и Хитлер е харесвал своята немска овчарка повече от евреите – надявам се си направихте аналогията, че грижейки се за едно куче или няколко такива, това не значи, че сте страхотен човек.

Всъщност до преди няколко години тези неща не ми правиха впечатление. Днес обаче ми дотегна от залюхани фенове на поредната простотия. Наистина се чудя дали да не събера родителите на нахапаните деца и да си спретнем среща зад блока… може и официална такава де. Интересно ми е като ви покажат белезите на своите деца какво ще кажете. Дали пак хората са виновни… това сте вие, дайте си сметка за бога – вие сте тези хора. Като дете прекарвах ваканциите си на вилата на дядо си, там, когато имаше кученца в по-голям обем от нужното се избираше най-доброто, а останалите бяха умъртвявани (няма да ви кажа как, че пак ще писнете).

Какво правят защитниците на кучетата, когато имат 6 малки кученца?

Това е любим мой въпрос, на който ще направя дисекция и ще потърся логичните отговори. Да кажем си запазвате едно от тях. Давате на приятели и близки 3 други. Остават ви още 2. Какво се случва с тези две кученца, защото не вярвам да ги умъртвявате… просто не ви стиска, защото това е против вашите разбирания. Ще се радвам, ако някой ми каже отговора на този въпрос. Естествено е да споменавам, че никой виновен няма да си признае, за справка виж предишната ми статия, където не се намериха 5 жени да кажат, че това са те (при лична среща някои си признаха) – > 15-те неща, които мъжете не понасят в една жена

Липсата на мерки при овладяването на популацията на бездомните кучета води до около 80 000 ухапани хора на година само в столицата. Както обикновено, поредното нещо възприето от Запада у нас се тълкува в своята крайност. Не са изключение и смъртните случаи, като този с удавеното 6 годишно момиченце в едно село преди години от куче, което вместо веднага да се приспи трябваше да мине „инспекция” или трайните увреждания – Мартин Карбовски беше направил предаване за „бабата с изядените крака”.

Нека помислим за хората, за децата, защото мисля, че те са по-важни от кучетата. Нека определим своите основни приоритети. В противен случай не сме никакво общество, а пасмина умопомрачени, заслужаващи електрически стол, като заставам твърдо зад това си мнение, ако вие сте склонни да жертвате щастието или живота на един човек или дете в името на едно куче.

Поздрав най-препечен от „2 лапи”

П.с. Ако моето дете бъде нахапано от бездомно куче един ден ви обещавам да ви направя свидетели на невиждано отмъщение спрямо това (хановете ряпа да ядат, но вие и тази българска традиция сигурно не знаете космополитни мухльовци такива). И ще се изправя срещу всеки от вас заедно или поотделно, воден от непримиримост и бащин инстинкт и ще стоваря Ада, там, където той е явно нужно зло.

, , , , , ,

 1. #1 by portokalena on март 30, 2012 - 9:27 pm

  Обикновенно такива отворковци като теб ги хич не ми понасят. Но въпреки че съм защитник на правата на животните, този пост ми харесва, било то и по извратен начин. За цялата тая малоумщина обвинявам не само общините, но и безхаберните кучкари, които развъждат ли развъждат мелези, без да поемат отговорност. А решението не е да избием бездомните кучета (въпреки че от хуманна гледна точка в садистичната ни държава по-добре да ги приспят, отколкото да им режат крайници, да ги горят, одират и обезглавяват), а да не ги разплождаме, да ги кастрираме, да им осигурим приюти, както и да образоваме гражданите какво значи отговорност.

  • #2 by tikvenik on март 31, 2012 - 2:16 pm

   Радвам се, че ти е допаднала статията все пак. За другото съм си написал…

 2. #3 by Danny Denov on юли 17, 2012 - 10:29 am

  Съгласен съм с теб за кучетата, просто в нашата малка откачена държавица нищо не зависи от това какво казва народа, а от най-разнообразни групировки и организации било то екологични или други, но до голяма степен зависи и от жените и като цяло от хората, които обичат животните и прекаляват с това да стимулират тези въпросни организации. Аз също обичам животните и им се радвам, те не са виновни, че се размножават и избесняват, а като ги кастрират не решават проблема. Наскоро видях един коментар от потребител на новинарски сайт който коментира, че кучетата не ни еб… а ни хапят. ДА ТАКА Е! Едва ли кметицата на София се замисля как се чувстват хората, чиито роднини са били изядени от милите бедни кученца, колко още смъртни случаи трябва да има за да се сетят отговарящите за това, че този проблем е сериозен и трябва да бъде решен, а не горепосочената госпожа да обременява с глоба хората, които хранят бездомните кучета.
  ПРОСТО НЕ ИМ ПУКА!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s