Мъртвия миризлив чорап

„Замисляли ли сте се защо всички ергени не могат да намерят нито един цял чифт чорапи. Подозирам, че това е глобална женска конспирация, зад която със сигурност стой нещо зло…”

От Автора

Чорапа се свести. Слънцето беше високо, макар че той нямаше как да го види. Все пак трудно е да видиш Слънцето през кубинка. Вече беше ранен – два пъти – веднъж на големия пръст и веднъж на петата. И все пак не спираше. Продължаваше да се влачи по бойните полета скъсан, миризлив и слузест. И това му даваше смисъл, смисъл в живота на един миризлив чорап.

Днес почиваше. Вдигна се и започна да се сурка по пода. След него оставаше мазна диря от пот, кръв и още нещо, което никой не можеше да каже какво е. Важното беше, че е жив. Жив, точно толкова колкото е нужно за един чорап да съществува в условностите на света на хората. Стигна до тоалетната. Шмугна се под вратата и се опита да се измие. Не успя.

В следващия миг вратата се отвори внезапно и в тоалетната нахлу чистачката. Тя хвана раздърпания миризлив чорап и вместо да го хвърли в коша, го вдигна с края на стирката и го метна право в тоалетната. Чорапа виеше от болка, но вече усещаше, че краят му е близо. Пое последна глътка въздух и заспа своя вечен сън точно преди тя да натисне копчето за водата и да му покаже светлината в отходния канал.

От Маншон, полу-обувка и мъхесто мъдо

Advertisements

, , ,

  1. #1 by tutankhamon661 on март 8, 2012 - 11:38 am

    Този Чорап има доста вълнуващ живот 🙂

    • #2 by tikvenik on март 8, 2012 - 10:23 pm

      какво е искал да каже автора :)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s