Как да стана част от The Anonymous

Мисля, че е излишно да споменавам, че не нося абсолютно никаква отговорност за действията ви, нито за нанесени вреди от всякакво естество (виж За Мен страницата) след като прочетете статията.

Ако искате да бъдете част от нещо голямо? Ако ви е писнало да бъдете малък и от хора, които  постоянно изтъкват колко са различни, за да прикрият колко са малки всъщност? Ако ви е писнало по телевизията да ви показват това, което ви се ще да бъдете? Ако ви е писнало да гледате спорт, за да се насладите на чуждата победа като на своя собствена? Ако сте недоволен от света, които ви заобикаля и искате да го промените? Ако лицемерието на всички с власт и фалшивата демокрация са ви омръзнали? Ако сте склонен да давате, без да получавате в замяна?…то тогава може би наистина желаете да бъдете част от The Anonymous.

Ето и малко информация за The Anonymous ще се възползвам от Wikipedia, за да ви стане дори още по-ясна цялата идея.

The Anonymous („Анонимните“) са международни „хактивисти“, атакуващи предимно сайтове на компании, които по тяхно мнение, действат във вреда на сайта Wikileaks, на свободата в интернет и в живота, както и на върли врагове на копирайта. В собствен смисъл това не е групировка, тъй като липсва закритост и постоянно членство: по-голяма част от членовете ѝ са посетители на анонимни имиджбордове, действията се организират по схемата:

->пост за предстояща атака — >сбор на желаещите да вземат желание за участие —> атака —> дискънект (прекратяване на атаката)

„Ние сме против корпорациите и правителствата, които се намесват в Интернет. Ние считаме, че Интернет трябва да е открит и свободен за всички“

Всеки може да се включи в атаките на The Anonymous, като използва два софтуерни инструмента, с които дори не особено напреднал потребител лесно би се справил:

 • LOIC – акроним на Low Orbit Ion Canon (Йонно оръдие от ниска орбита)
 • HOIC – акроним на High Orbit Ion Canon (Йонно оръдие от висока орбита)

Типа на атаките е DDoS (Distributed DoS – Denial of Service) „Отказ от обслужване”, които имат за цел да пускат прекалено много заявки към сървъра и работят на принципа на ботнет, в които вие сте част от мрежата с изключение на това, че вместо да бъдете управлявани вие сами избирате целта и задействате атаката. При прекомерно натоварване от страна на хилядите потребители атакуващи дадена мрежа сървърите се претоварват и не могат да поемат заявките, което блокира достъпа до сайта на всички потребители, които се опитват да го достъпят.

В The Anonymous постепенно се включват и редица известни хакерски групировки като LulzSec и The Script Kiddies, който допълнително увеличават нейната мощ. Самите LulzSec преди няколко месеца придобиха достъп до ФБР, NATO, AOL и още няколко големи мрежи.

Двете по-горни програми са разработени от анонимни членове на групата (първоначалално разработката е на Praetox Technologies), ситуирани в 4chan.org, който е т.нар. имиджборд, което ще рече форум с възможности за прикрепване на снимки.  Браузърна версия, която не съм тествал се предлага тук – loic.anonymvs.com.

По-добре е да се използва HOIC, тъй като той е по-нова версия на инструмента и върши по-добра работа. Какво всъщност прави HOIC:

 • Високоскоростен многонишков HTTP флууд
 • Едновременно атакува до 256 сайта
 • Възможност за добавяне на скриптове срещи защитни мерки от DoS атаки
 • Удобен интерфейс
 • Може да работи и под Linux и Mac OS с леки фиксове
 • Може да изберете колко атаки да провеждате паралелно
 • Имате три нива на интензивност на атаката Low(Ниска), Medium(Средна) и High(висока)
 • Макар LOIC да е писан на C#, HOIC е създаден на Visual Basic т.е. ако знаете този език за програмиране или посредством справка в help-a можете да модифицирате своя инструмент

При сваляне данните по най-известния онлайн скенер за вируси показват 11/43 опасност, като болшинството от 11-те програми, които имат нещо против го определят като хакерски инструмент за DoS атаки. Можете да свалите HOIC от тук.

Допълнително: Ако сте решили да изпълните всичко в тази статия на своя глава – един съвет от мен, използвайте инструмента за анонимност – TOR, за всеки случай.

The first rule of Fight Club is: you do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is: you DO NOT talk about Fight Club! Third rule of Fight Club is: DO NOT talk about Fight Club!

Поздрави и до скоро от Anonymous

Advertisements

, , , , ,

 1. #1 by kivel on февруари 23, 2012 - 6:58 pm

  tezi programi dos zakonni li sa ? i kakwo moje da posledva ako q izpolzvash ?

  • #2 by tikvenik on март 2, 2012 - 12:42 am

   Интересен въпрос…все пак един от мен: Ти къде живееш? 😉

 2. #3 by gor4o on март 28, 2012 - 10:50 am

  ima li znachenie ku de jivee6?

  • #4 by tikvenik on март 28, 2012 - 11:45 am

   не …всичко е онлайн 😉

 3. #5 by toni on август 8, 2012 - 12:03 pm

  Защо ти трябва да е законно? Та ти си АНОНИМЕН… И все пак мисля, че не е законно 😀

 4. #6 by Мечо on юли 10, 2013 - 1:41 pm

  Как мога и аз да стана част от ВАС ? Имам малко умения с програмни езици и други неща 🙂

  • #7 by tikvenik on юли 11, 2013 - 8:33 pm

   Аз не съм част..никой не е …и всеки е …сам ще си отговориш на този въпрос…;)

 1. The Anonymous Bulgaria се заканиха да спрат достъпа до Gerb.bg на 07.05.2012 « Tikvenik's blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s