Отворено писмо до НС

Споделям с вас отворено писмо от протестиращите хора до техните избранници в парламента.

ОТВОРЕНО ПИСМО

В ИМЕТО НА НАРОДА!

Уважаеми дами и господа управляващи и политици,

Ние обикновените хора живеещи и работещи в България същите тези дето си плащаме сметките, данъците а и вашите заплати се обръщаме се към вас по повод на създалата се ситуация в близките няколко дни и спекулациите от страна на някои медии и властимащите в страната както и във връзка с бедственото икономическо и социално положение на българския народ и увеличаващата се престъпност и ви задаваме въпроса как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на „жива плът“ от „Столипиново“ се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони и твърдят че държавата е длъжна да ги издържа, как газят децата ни по улиците пред очите ни и този факт се отчете като „инцидент” и защо никой нищо не прави за да се спре това а напротив, списъкът може да бъде продължен до безкрайност. Какво стана когато българина си надигна главата в знак на несъгласието си всички станахме свидетели как го наричат пиян и дрогиран лумпен милата ни родна полиция вместо да защити нас и децата ни излезли по улиците в знак на протест със всичко това бяхме посрещнати с палки докато в същия момент пазителите на реда чинно охраняваха „хората“ които се бяха въоръжили до зъби дори с калашник и нямат представа какво е това да носиш отговорност да плащаш сметки или данъци и имат ли те почва у нас. Дори и по-лошо „женят” децата си на малолетна възраст твърдейки че това бил техния бит и култура, твърдят че държавата е длъжна да ги издържа и че могат да си правят каквото си поискат защото имали права които незнаем кой и незнаем защо им е дал!?! Що за права,бит и култура са това не е ли престъпно да подтикнеш едно дете да води полов живот на толкова крехка възраст не е ли престъпно да го продаваш!?! И къде остават нашите права на нас обикновените хора питаме ние нямаме ли право да живеем достойно господа управляващи сегашни, бивши и бъдещи,  или ние бяхме за вас кучета, овце,расисти, и прочие .

Ние дами и господа управляващи не сме расисти не сме пияни нито дрогирани. Ние сме обикновени хора – българският народ на който му омръзна години наред властимащите да се правят че работят, омръзна му да го делят по етническа принадлежност,религиозна, партийна и прочие. Това е причината да се съберем и изказваме несъгласието си със всичко случващо се в страната затова и искаме да се предприемат следните мерки:

1. Незабавно освобождаване на арестуваните българи в протестите и незабавно снемане на обвиненията и отменяне на присъдите срещу тях.

2. Парична компенсация за семействата на двете загинали момчета (Ангел Петров и Павел Толев).

3. Справедлива и адекватна присъда за убиеца на Ангел Петров в съответствие с българското законодателство.

4. Отнемане на имотите на Кирил Рашков (Киро Циганина) според разпоредбите на закона наскоро приет от Парламента. Осъждането му (не само заведено дело срещу него) по бързата процедура за съучастничество в и организиране на убийството на Ангел Петров.

5. Незабавно и бързо разследване, подвеждане под отговорност и осъждане на синът и другите престъпни роднини на Кирил Рашков за съучастничество и извършване на трафик с наркотици, проституция, кражби и убиство.

6. Подвеждане под отговорност по бързата процедура и осъждането на всички осигурили „политическият чадър“ (прокуратура, данъчно, полиция, политици и т.н.) над Кирил Рашков.

7. Публична оценка от страна държавната власт на всички медии и журналисти, които манипулираха и крият важна информация за личността на Кирил Рашков , представят участващите в протестите и справедливият им гняв по коренно различен начин с цел да оневиняване на престъпните деяния на Кирил Рашков и маргинализират народното недоволство.

8. Оставка на Главния Прокурор на РБ за неадекватната му и престъпно поведение спрямо справедливия народен гняв и изразено вълнение, с което застана на страна на местните феодали и организирана престъпност. Искаме нови лица в цялата съдебна и административна структура на управлението на страната. Млади, необвързани с никоя партия или мафиотска структура, хора с реален трудов стаж и реални професии, хора с морал, а не корумпирани хомелиони и безскрупулни екзекутори на българската нация и Държава.

9. Незабавно изработването на Програма за национално спасение – с реални и осъществими мерки за справяне с демографския колапс на българската нация.

10. Искаме незабавна и без отлагане промяна в политическата, съдебната и правоохранителната система, което да се осъществи чрез Нова Конституция на България.  В нея да бъде  регламентирана  опростена процедура за провеждане на референдуми  по  въпроси касаещи национални интереси  по искане на 5% от населението.

11. Всички български граждани да бъдат смятани за равни във всяко едно отношение, включително по отношение на социалните , детските  и другите социални придобивки и  помощи.

12. Да се прилага цялата строгост на закона към всички жители на републиката, без значение от етническата им принадлежност.

13. Всички български граждани да бъдат задължени да плащат данъци, здравни и социални осигуровки, битовите си сметки и билети за превоз в държания и общински транспорт.

14. Изплащането на майчински добавки да се извършва при следните условия :

а) Поне единият родител да има трудов стаж през последните 6 месеца;

б) Поне единият родител да има завършено основно образование;

в) Другите деца в семейството да посещават редовно училище в качеството си на ученици;

15. Майчинските добавки за дете да се приспадат от данъците и/или сметките, а не да се плащат с пари на ръка.

16. Да се легализира самоотбраната.

17. Да се изплащат майчински добавки само за първите три деца.

18. Ако е отхвърлено предложение за работа от бюрото по труда, което съответства на образователния ценз на кандидата, той да бъде лишаван от социални помощи.

19. Да не се изплащат социални помощи на хора без трудов стаж.

20. Срещу социалните помощи да се полага обществено полезен труд.

21. Родителите на просещи деца да бъдат наказвани с общественополезен труд и лишавани от социални помощи.

22. Основното образование да е задължително за всички граждани на републиката, без значение от тяхната етническа принадлежност.

23. Право на глас да имат само лица, завършили средно образование.

24. Да се създадат в училищата безплатни курсове по български език за лица от всички възрасти, без значение от етническата им принадлежност.

25. Да се въведе задължителна адресна регистрация.

26. Кражбата и повреждането на национална инфраструктура да се считат за терористични актове.

27. Към изпита за автомобилни водачи да се включи писмен изпит по български език.

28. Да се приеме закон за неприкосновеност на частната собственост и да се разреши нейната отбрана.

29. Пълна забрана на заемане на висши държавнически и обществени длъжности на бивши кадри на Държавна сигурност и БКП

30. Намаляване срока на мандата на конституционните съдии, както и гражданска квота на конституционни съдии избирана пряко от народа.Граждански контрол върху дейността на Съд, Прокуратура и МВР

31. Намаляване броя на служителите на МВР.Увеличаване на възнагражденията на полицаи,лекари учители и всички заемащи обществено значими длъжности

32. Отнемане правото да заемат обществени длъжности за 10 години на хора осъждани за корупция или престъпления по служба докато са заемали такива.

33. Партии уличени в купуването на гласове да бъдат лишавани от държавна субсидия.

34. Промяна към облекчаване на закона за лично огнестрелно оръжие и право да го използваш при защита на частната си собственост.

35. Затвор за родители принудили децата си да живеят в мизерни условия.Отнемането на такива деца и институционализирането в домове за деца в неравноправно положение.

 

Дата: 30.09.2011

, , ,

  1. #1 by Георги Ангелов on септември 30, 2011 - 11:29 am

    НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИСКАМЕ ТОВА ИСКАМЕ И ВИЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ И ДА НИ РАЗБЕРЕТЕ , ВЕЧЕ НИ ЧУЙТЕ НЕ МОЖЕМ ПОВЕЧЕ ДА ЧАКАМЕ , ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ НИ МАМИТЕ И ЗАЛЪГВАТЕ ! ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАС , ДАНО ТОВА ПИСМО МАЛКО ВИ ТРОГНЕ !!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s