България 27.09.2011

Преди три дни написах статията „Катуница 24.09.2011”. Днес три дни по-късно пиша и настоящата. До преди три дни проблемът беше локален, днес той е национален. Бунтове има в 22 града в страната, като тяхната бройка постоянно расте и това не е никак случайно.

След като бунтовете прераснаха от насочени към „цар” Киро, към насочени спрямо цялото циганско население на България, то можем да говорим за факта, че сме на ръба на гражданска война. Медиите постоянно обясняват, че има религиозно напрежение… не няма такова, то е чисто етническо, просто част от ромите са мюсюлмани, друга са християни. И не всички са расисти, а просто искат справедливост и премахване на двойните стандарти, станали практика в България в области от образование до правораздаване.

До тук се стигна заради спането на правителството и парламента, както и на целия политически елит на България. Те доказаха, че единственото, което ги интересува са предстоящите избори и последващото плячкосване на България и народа ни от поредните олигофрени, които ще бъдат сложени на отговорни политически длъжности. Единствения призив на всички беше да не се политизира ситуацията, сякаш това е най-важното. За разлика от неадекватните ГЕРБ, партии като АТАКА и ВМРО се опитаха да изкарат политически дивиденти от цялата ситуация, което в нито един от случаите не им прави чест. БСП си лаят отстрани, ДПС трупа дивиденти и запалени партийни клубове. Останалите са жалко пасивни.

Цялата политическа обстановка доказва едно – на никой български политик не му пука за народа. Никой не слушаше какво не харесва на хората, които отидоха на тези първоначално протести, а в последствие бунтове. Хора получиха отношение в стил негри през 50-те години в САЩ – бой и унижение от полицията. Иначе си говорим за толерантност и европейски ценности.

Ясно започна да се оформя и идеята да се избегне всякакво партийно асоцииране, защото видяхме, че то просто е жалко и евтино, като с нищо не помага на народа. Докато у нас бунтовете все още са слаби, то в съседна Гърция се превземат телевизии и то докато излъчват на живо. С течение на времето и при нас се очаква ситуацията да продължи да ескалира в значителна степен.

Правителството не каза нищо, започна да прави закъснели с 22 години проверки и този път не са виновни предишните, по-предишните и прочие – виновни са всички правителства, защото са стояли и са оставили единици в държавата да достигнат до феодална власт. Термина в случая е известен като „след дъжд качулка”. А можеше, ако си бяха свършили работата да не се стига до тук. Да, но в България никой не си върши работа, като това важи в огромна степен за нашите политици, страхуващи се да не загубят циганските гласове. Съжалявам господа в такъв случай ще загубите българските, заради своята лакомия и безочливост.

Лошото е, че циганите започнаха да се въоръжават, докато българите биват обезоръжавани от полиция и жандармерия. В Столипиново е пълно с незаконно оръжие, финансирано от пари, дошли като приход от наркотици, защото именно Столипиново е най-големи херойнов пункт на Балканите. Властите отново спят и си затварят очите, като вече спокойно могат да станат горда част от ДПС – явно такива са вътрешните им виждания за собствения им народ.

Медиите у нас тотално показаха, че ден година храни (избори 2011) като сякаш единствените, които що горе се справяха с безпристрастно отразяване на събитията бяха агенция фокус и БНТ (въпреки че в началото имаха проблеми с това). И докато групите за освобождаване на арестуваните и борба срещу циганския произвол набъбнаха до 60 хиляди и 40 хиляди души съответно, то паралелно с тях над 3 000 души напуснаха завинаги страницата на БТВ, като дори беше оформена facebook страница, наречена „Миролюба Бенатова – враг на българския народ!”, като нейните членове до момента са 8 хиляди души, недоволни от пристрастното отразяване на новините от М.Б. както и от цялостното отношение на БТВ към народа и ситуацията в България, предлагайки ни да гледаме конкурси за певци, вместо да обръща внимание на народното недоволство.

Днес 27.09.2011 България гори, все по-голям брой западни медии започнаха да обръщат внимание на случващото се у нас (идентично с Априлското въстание). Снощи над 15 хиляди души в цялата страна излязоха на улиците, за да призоват своите политически избраници да вземат мерки, но за жалост това се оказа поредното фиаско на властта. Утре хората ще бъдат 50 хиляди, в другиден 100 хиляди, така че е крайно време да се взимат ефективни мерки срещу цялостното отношение към ромския въпрос и безнаказаността на този етнос в България.

Ако управляващите не искат да вземат нещата в свои ръце и да се погрижат, за своя „електорат”, то народа все по-ясно доказва, че цялата ситуация започва да отива към гражданска война, народен съд и преврат.

Единствения вариант пред управляващите е да започнат да се държат като такива. Да започнат да слушат желанията на своя народ. Да въведат социално и законово равноправие за всички етнически и социални слоеве в държавата. Да започнат да се взимат мерки с време, а не, когато сме на прага на гражданска война, защото хората започват да свикват с тази мисъл и повярвайте ми господа политици – на вас няма да ви хареса, ако решат да ви обесят на площада пред народното събрание…

Като не щеш мира – на ти секира

от хан Крум

п.с. Ние не сме на всеки километър, а на всеки метър господа политици и идваме за вас

Advertisements

, , , ,

  1. #1 by Nikolai on септември 27, 2011 - 11:13 am

    Edno golqmo bravo! Izvinqvam se za latinicata, no sum na rabota i nqmam kirilica..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s