9 септември…сипи по една ракия

*пуснете видеото в дъното и тогава, четете …ако верно ще прочетете това??!??!

Днес е 9 септември, една дата символ на комунизма у нас. За едни празник, за други с омразна стойност. За едни символ на нещо голямо, за други символ на Ада. Най-странното е че млади хора, мои връстници (аз съм на 25) бягат като от пожар без дори да са запознати в детайли, отказващи дори да се запознаят с една отминала част от българската история. Добра или лоша е била тя времето за сега не клони към лоша…поне до сега с нищо не разбрахме, че свободния пазар ни прави свободни напротив.

Репресиите пак сякаш си ги има със 110 хиляди полицай в страната – 3 пъти повече от войниците. Да имаме си „избора“, да имаме коли, храна, телефони, телевизори, домове. Може би обаче това не ни прави толкова щастливи, колкото планирахме.

Всеки месец умират десетки хора в катастрофи – нали имаме автомобили. Имаме 30 годишно месо от „любезна“ Европа, която спасява Гърция от кризата с цената на военни доставки за милиарди долари за гръцката армия. Имаме телефони…и плащаме чудовищни сметки, които дори не сме направили.

Имаме телевизори, а все повече хора се отказват от гледането на телевизия, за да избегнат платените програми на канали като БТВ (майка ви мръсна за пореден път). Защо не изкараха един репортаж за измамите на Mtel?

Имаме домове, ама не можем да си ги купим, преди се е чакало 10 години за апартамент, днес това не е основният ви проблем, а именно факта, че ще го изплащате докато сте живи, а може и след това. Всички говорят за престъпленията на комунизма. Вероятно доста от нещата са верни, други естествено пропаганда. Днес БСП не е БКП, а една крадлива паплач, както всички останали „отговорни“ държавници у нас.Може би и тогава са крали и притискали хората, но не с тези мащаби.

Не сте могли да пътувате по онова време – днес всеки може да отиде на запад и доброволно да стане роб на по-глупави и незачитащи човека хора… и много го правят. Един добър пример са студентските бригади. Днес имате свобода на словото, но въпроса е дали някой ви чува, защото всъщност няма такова нещо на практика, а само според конституцията. Днес можете да станете лесно студент и да отидете в голям град…за да бъдете накрая магазинер в някой магазин за мобилни телефони.Днес слушаме и много музика – такава с цици, голи жени и въобще уронващи морала на обществото. Можете да отидете на почивка на френската Ривиера…стига да имате пари… На много от вас ви върнаха имоти, както казах в един коментар скоро по 5 апартамента на Витошка, докато баща и син се обесиха от глад. (Аз още чакам своите земи от Одринска Тракия…все пак надеждата умира последна).

Днес децата не четат, вместо това се колят.

Днес живеем в постоянен стрес и страх от престъпността, вероятно хора като нас престъпниците все пак не са имали избор (или просто са имали куража, които ние няма да имаме никога) и са поели по лош път.

Днес жените се продават…любовта отдавна не е фактор от значение (въобще не ми говорете другото, ама честно).

Днес мечтаем повече, но нямаме нищо освен турските или китайските дрехи на гърба си и няколко дрънкулки.

Живеем в големи градове и плащаме големи наеми, цакат ни кой където свари – ток, телефон, интернет…списъка е дълъг.

Навсякъде ни тъпчат, но ние търпеливо си седим, защото знаем, че ние сме пожелали това…и никой не ни е виновен. Аз търпеливо чакам своята революция.

Имам правото на това и ще се възползвам. Не револючция за комунизма, не за капитализма, а революция за хората.

от мръсния шибаняк, който пикае точно под вашата тераса

Advertisements

, ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s