5-те неправила на блогъра

А вие още нямате ли си блог, та четете моя… Звънкайте ще ви направя блог за малко пари;) (оптимизация му е майката, не че знам кой е баща му… има коментари за тая работа).
Днес няма да ви говоря /пиша/ за правилата, спазвани от топ блогърите в България (само да отбележа, че аз със сигурност не съм от тях… рано е още :)). Няма да ви казвам какво трябва да пишете и как да го пишете, защото мисля това е хубавото на блоговете, че просто не слушаш никой и не ти пука какво ще каже жена ти за последния пост… Или с други думи – истинска свобода на словото.
Единствената ви цензура е вашия собствен комплекс за малоценност, които вътрешно крещи – НЕ ПИШИ ТОВА, ЩЕ ТЕ ПСУВАТ. От друга страна много от вас казват – Не ми пука…, да ама явно не.
Стига откъслечни свободни съчинения, ами да се върнем към 5-те неправила на блогъра. Това са неща, които аз използвам постоянно:
1. Спрете да четете статии като тази – винаги ще си останете inTheBox, защото някой ви учи какво да правите – често четете книги как да живеете своя живот нали? Спестете си поне четенето на статии, как да списвате своя блог. Ползвате готов модел, респективно никога няма да сте първи, а по-скоро милион и първи – поне да бяхте втори – Аз пия Pepsi (купи си Pepsi, купи си Pepsi, купи си Pepsi)

2. Това не е импулс, това е блогване – използвайте своите импулси, настроения, емоции и яд, за да изразите своите мисли, тогава ще можете да предадете емоционалния заряд, който те носят. Ако мислите твърде много ще ви „клипне” Цензурата… и отиде коня в ряката.

3. Блогването не е тематично – няма тематични блогове. Това са чисто и просто създадени с цел печалба блогове, често корпоративни или просто начин да се брандираш- губи се основната идея на блогването. Ще кажете – защо!? Защото няма тематични хора. Вие тематичен ли сте? Мисля, че е непрактично да имаш два блога щом имаш меню в сайта нали…

4. Винаги можеш да напишеш ПЛьОС и на никого не дължиш обяснение – тука официално се сърдя на хостинг компаниите, които практически ограничават свободата на словото (не се сърдете, ама е факт, останалото са борби, които все пак могат да бъдат водени, а печалбите ви ще са неимоверно големи) и на Конституцията, която ми орязва правата да напиша, че съм Нацист, Комунист и пропагандирам война… ще кажете не е тя – ами защо тогава върховния закон се пренебрегва, явно не е върховен (сетих се за трите принципа на религиозните скептици, но това е твърде дълго за сега).

5. Изкарайте си стреса – за СПА процедура ще платите 50-100 лева, за фитнес зала – 5-15 лева, за да набиете някой или да блогвате – нищо (знам, знам), единствената разлика е че Бойко се взима на сериозно и мъжете станаха путки… И двата вида си тръгват след изборите. Засега блогвайте агресивно после ще му мислите, кажете си го както трябва „Право куме в очи”. Проведете си това упражнение – оплюйте ЧЕЗ, AVN, E-On, Топлофикация, БТВ – от всички гледни точки, Контрольорите в градския транспорт, мухльото с голф 2 дето ви опръска вчера в дъжда или друг ваш любим познат от приказката на живота.

Блогът не е носител на корпоративна информация. Блогът не е начин да изкарате 2 долара от адсенс. Блогът не се намира в Спарта и всяка връзка с лица, както юридически, така и физически е донякъде уместна. Блогът е вашия начин да изкрещите срещу света и вероятно най-добрият такъв някой да ви чуе.
За останалите… 1 година и някви месеци до излитането…

Без лоши мисли, ваш приятел Гошо

P.s. Аз да отбележа, че ви забранявам да се абонирате чрез RSS за блога, иначе ще четете само RSS емисиите и няма да кликате на 14-те панела с реклами по два пъти (за жалост още не съм открил рекламите в RSS feed-а – Damn it!) BTW то под Google Chrome и Internet Explorer май и не може Google са умни копелета , a Microsoft май толкова си могат завалата…

, , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s