Най-добрият ми пост

Когато мисията Apollo и Нийл Армстронг за първи път се оказали на лунната повърхност, той не е казал само своето прочуто изречение „Една малка стъпка за човек, но огромен скок за човечеството!“, той е казал и още нещо, което обаче остава доста пренебрегнато в световната история.

Всички са си помислили, през всички тези години от тогава, че репликата „Good luck Mr. Gorsky!“ (Късмет, господин Горски!) е била директно насочена към някои руски космонавт от съответната съветска програма. Оказва се обаче, че няма космонавт с такова име в руската космическа програма за целия й период на съществуване.

Репликата „Успех господин Горски!“ е спомената от Нийл Армстронг, точно когато той се качва отново в своя апарат „Орел“ (двигателите му са създадени от българина Иван Ночев – само да се похваля) дълго остава в съзнанието на хората, които са я чули и не им дава мир. До 1995 година Нийл Армстронг винаги просто се усмихва, когато го питат за този въпрос. Тогава обаче той е възроден от един журналист, който отново го задава след 26 години.

За разлика от друг път първия човек, стъпил на Луната се съгласява да отговори, защото мистър Горски е вече покойник. Истината за репликата „Good luck Mr. Gorsky!“ (Късмет, господин Горски!) е, че когато е бил дете Нийл Армстронг живеел срещу семейство на име Горски, в което членове били естествено господин и госпожа Горски. Веднъж след като играл на бейзбол и топката отлетяла на моравата на семейство Горски, той се приближил и чул скандал между двамата съпрузи, в който госпожа горски казала:

 – Орален секс! Искаш да ти правя орален секс?! Ще получиш своя орален секс, когато момчето отсреща стъпи на Луната….

Advertisements

, , ,

  1. Най-добрият ми пост | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s