7 причини, които ще издигнат отново на власт БСП

Рядко си позволявам да пиша на политическа тематика, тъй като и без това цялото ни ежедневие е пълно с подобни новини, макар те да са буквално нелепи. В wikileaks.com изтече информация, как американските посланици определят политическия елит в България, а именно: „Боклуци на входа, боклуци на изхода”.
В тази публикация ще ви обясня защо БСП ще спечели следващите парламентарни избори и защо аз мисля така, като ще се позова на 7 причини, които не са тайна за никой и които за пореден път ще ни вкарат в ръцете на червената баба. Това не са всички аргументи по въпроса, а само толкова, колкото успях да нахвърлям на визитна картичка докато изпуших една цигара в офиса.

1. Нелепата полицейщина, която напоследък е еквивалентна на тоталитаризъм и диктатура изигра значителна роля в нелепото управление на това правителство. Шекспир го беше казал в заглавието на едно свое произведение „Много шум за нищо”. Съдиите са марионетки на мутрите, правителството премахва неудобните (спомнете си инфаркта на Мишо Бирата в хотела на Валентин Златев в Правец и то две седмици след като излязоха данните за подслушването, но всичко сякаш изчезна внезапно), депутатите и министрите тичат от американското до руското посолство и обратно като курви на повикване. Не е това демокрация господа управляващи…

2. От както се помня няма правителство с толкова некадърна социална политика. Вдигнаха олелия до небесата за бедните хора нищо, за циганите обаче отново закони няма. Свикнахме нашите управляващи да са стадо мухльовци дето си пълнят джобовете с душите и парите на народа. Нищо не се направи за народа, който стоеше и гледаше как му взимат и цървулите, макар вече да беше отдавна бос.

3. Писна ми това правителство да се оправдава. Мина достатъчно или поне за някои неща достатъчно време, за да спре то да се оправдава с тоя и оня. Ясно, че са крали, ясно че сте блели, къде са те сега – на свобода. Съжалявам, ако това за вас е угодно за мен като част от българския народ – това е вече смъртоносно.

4. Видяхме, че „не крадете”. Всички изнесени данни бяха мисля достатъчно категорични да докажат, че вие сте същите като всички български политици от началото на прехода. Този горчив преход, които ни разгони семействата по света… да скитат немили-недраги. Цялата ваша борба се оказа ПР парлама, тази скапана и нещастна дума. Честно започвам да я мразя с цялото си същество…

5. Да БСП ще дойде пак на власт, защото няма вече на кого да повярва този изстрадал народ. Преди Бог беше само Бойко, но и той като останалите се оказа лице на провала в България. Няма на кого да се довери народа, БСП имат твърд електорат, който продължава да се втвърдява благодарение на управляващите ни некадърници. Хора като Симеон Дянков (по непотвърдена информация – изгонен от световната банка), хора с купени дипломи, хора, които сякаш винаги са били там, но сега е ударил техния час, а те търпеливо са чакали да се доберат до баницата, наречена България. Жалките опити на ПП да се оплюват една друга е вече толкова смешна, че няма на къде. Видях най-нещастния журналист да е написал най-субективната статия в блога на една „ДЕМОКРАТИЧНА” партия, която явно подценява, както и сегашните управляващи своя избирател. Не ги е грижа просто, важното е да има баница, нали? От тук нататък, аз бих гласувал за война или за Бог, съжалявам просто няма друго решение, не виждам, не виждат и 8 милиона българи…

6. На фона на глада на хората в София, този оазис на капитализма, където хората са загубили човешкото в себе си и са се поддали на вълчи борби в опит да унищожат ближния си, се строят молове. Мол тук, мол там, мол отзад, а хората умряха от глад. Важното е да има, от имане глава не боли – проклети да сте – вие сте бай Ганьовците, а не тези хора от село, които сочите с пръст, неосъзнавайки, че именно те са хората, които ви дадоха това, което имате. Спомних си случай на баща и син, които се обесиха преди няколко месеца от глад, браво това и Хитлер не го е постигнал… БРАВО

7.  И ГЕРБ, като всички останали политически партии излъга надеждите на хората, които й се довериха. И тук бяха излъгани и хора от всякакъв вид и порода. Те нямаха профил. Те имаха надежда. Надежда за промяна, която обаче си отиде, както си отиват прелетните птици, когато наближи зимата.

Сбогом и дано никога да нямаме управляващи като Вас, господа. Дано най-накрая някой се смили над този народ, дано някой чуе молитвите му. Макар да съм атеист, започвам да си мисля, че Мойсей трябва да разцепи морето, та нещо да се промени в тази китна малка България.

От човек на Христо Ботев

, , , , , ,

 1. #1 by В.Алтънов on юни 2, 2011 - 6:41 pm

  Поздравления за откровеността, за смелостта да си кажете това, което ви тежи и за решението – все пак да направите нещо. Поне описвайки поредната абсурдна, но реална картина в България.
  Не съм съгласен само с края на вашата статия. Тя звучи песимистично и отчайващо. И за съжаление отново като началната част на известната приказка: „Дано някоя неволя се появи от някъде и да ни оправи… държавата“. Само че, вие го казахте, до момента все неволи ни слитат и вместо да ни оправят в пряк, го правят с нас в преносен смисъл. Така че, това, което трябва да стане е най-сетне ние да запретнем ръкави и да си оправим… държавата. НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СМИЛИ.
  Мисля, че историята предостатъчно пъти го потвърди. Още от 1944 г., 9 септември никой не се смилява за народа ни, а го изтребва, преследва, коли, дере и разпродава…
  Така че никой друг няма да се смили за нас и да ни създаде качествена държава. Кой, ако не ние и кога, ако не сега.
  Държава се оправя не по време на избори. А между изборите. И точно там участието ни като народ твърде много куца. Я вижте какво правят в Гърция, Испания, Арабския свят. Изобщо не се спират хората и никога не си мислят, че след една победа, светът ще бъде бъде по-хубав от песен, по-хуав от пролетен ден.
  А ние, Българите направихме няколко стачки, демонстрации и протести и решихме, че Демокрацията и Капитализма са настъпили. Нищо подобно.
  Свобода и качествен живот се извоюват в непрестанна битка. Колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-добре. Толкова по-скоро ще оправим държавата си.

 2. #2 by Расъл у Расник on юни 3, 2011 - 8:32 am

  Освен атеист си и глупак…Но това си е едно и също.

 3. #3 by tikvenik on юни 3, 2011 - 3:06 pm

  Научно доказано е, че умните хора в 90% от случаите са атеисти (Поне според Дойче Веле, едва ли си по-голям от тях, нали). Останалото те прави не глупак, не идиот, а най-обикновен глупец, нищо повече за съжаление. Нито се аргументира, нито нищо. Една моя любима мини мъдрост гласи (доста, често я използвам, защото е невероятно прагматична) – Ако се качиш на една скала и крещиш – „Аз мога да летя, аз мога да летя!“ – това значи ли, че можеш да летиш – едва ли. Блажени са верующите бунаци като теб, съжалявам, но друго не заслужаваш с подобен коментар, типично в стила на форумен хейтър…по тази логика положи другата буза (на гъза, ако щеш), щом си вярващ не ти отиват такива изказвания нали…фанатик …

 4. #4 by Мary on юни 5, 2011 - 7:05 pm

  М-да,бедна ни е фантазията!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s