Обичате ли? Мерна единица за любов…

Дали любимият ни човек ни обича? А дали ние го/я обичаме? Това е един вечен и стар, колкото света въпрос. Няма ли да е по-лесно, ако просто има формула, която да изчислява коефициентът на обич (използвам две различени понятия, имайки предвид обич и любов…).

Първо според мен любовта не е това, което ви трябва. Това, от което се нуждаете е обич. Защо? Защото да обичаш означава адекватност, разум и анализ на заобикалящи свят, докато ако си влюбен т.е. да изпитваш любов към някого е по-скоро странно чувство, което вероятно не можеш да опишеш, а следователно и да разбереш.

Любовта ви прави слаби, а обичта силни. Кое ще изберете? Кой иска да бъде слаб?

Обичта е най-често споделена, а любовта е най-често несподелена…

Да пристъпим към ТОТО2 или към т.н. изчисляване на това колко обичате човека до себе си (НЕ ЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩИТЕ СТЪПКИ, ПРЕДИ ДА СТЕ ПРИКЛЮЧИЛИ НАСТОЯЩИТЕ):

1. Вземете лист и химикал/молив/фулмастер/маркер или компютър под ръка

2. Разделете площта на две части, като означите най-отгоре в ляво – Неща, които обичам в човека, а в дясно Неща, които не харесвам в човека.

3. Отделете само 2 минути за горната дейност и запишете нужните детайли. Само 2 минути, защото всичко, което харесвате или не харесвате в него,  ще бъде отсято само до важните неща, а не до малки подробности, с които можете да свикнете или той/тя да спре да ги прави (независимо дали са лоши или добри).

4. Точно след 2 минути спрете да пишете и отстранете листа. Не го четете, не го преглеждайте, оставете го настрани без никакво внимание.

5. Веднага след като сте приключили с първия списък вземете втори лист. Затворете очи и не мислете за нищо (така ще получите по-адекватни резултати) в продължение на 20 секунди. Дишайте интензивно и се концентрирайте върху дишането си.

6.Вземете нещо за писане и започнете да пишете нещата, на които държите и цените у себе си, а които  и вероятно търсите в другите. Например: Честност, откровеност …

7. Съпоставете двата списъка и вижте какви съвпадения в коя колона съществуват.

8. За всяко съвпадение в „Неща, който харесвам“ печелите 1 Tik (Аз съм си измислил теорията, следователно имам право да измисля и мерна единица за Обич/Любов). За всяко съвпадение в „Неща, който не харесвам“ губите 1,25 Tik-а.

9. След като изчислите резултата ще разберете дали обичате или не обичате човека, с когото сте.

10. Ако все пак мислите че можете да промените резултата (най-често се случва това), то постарайте се да промените неща у партньора си (стига да искате и да можете, не забравяйте, че сте с него заради това, което е той/тя все пак), които да му донесат повече Tik-ове  в графата за нещата, които харесвате у него.

*Вади се 1,25 Tik-а, защото все пак е добре да не са наравно нещата, което ви оставя там, от където сте тръгнали, а така едно от двете ще наделее.

** Не нося никакви отговорности при нанесени морални и материални щети от общ или специфичен характер, следствие от използването на горепосочената система.

Това не е точна наука, но работя по въпроса 😉


от Купидон Атанасов Топорчев

п.с. Горната стратегия не подлежи на повлияните от т.н. от мен Zombi.LOVE,  която е всичко друго но не и адекватна. За нея няма да има значение какво ще напишете, ако въобще напишете нещо, защото това няма да промени нищо…не ми говорете с клишета защитавайки я в коментарите, защото ще бъдете нахранени с останалото от концертите в помощ на децата от Африка….обещавам ви го…:P

Advertisements

, , , , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s