Поредната война на САЩ

Вчера с резолюция, естествено манипулирана от великите сили – САЩ, Великобритания, Франция и Канада ООН прие идеята за нанасяне на въздушни удари срещу Либия. Китай и Русия се въздържаха от одобряването или отхвърлянето на подобна идея.

За пореден път ставаме свидетели на една операция на самопровъзгласилия се световен жандарм – САЩ, които уж са в криза, но нямат проблем да нападнат една държава, богата на петролни залежи. Лицемерието на САЩ, смешните пропагандни медийни ходове на контролираните от поискалите започването на нова война държави, телевизии и електронни медии са нищо повече от поредният безумен ход на капиталистическите интереси да се опитат да търсят  подкрепа за своите нагли действие .

САЩ предприемат поредната война срещу арабска държава, като така продължават да се конфронтират с арабския свят като цяло. За разлика от другите държави, където вероятно платени агенти, инструменти в ръцете на разузнавателните агенции, които често се използват за подобни подривни дейности (подобно на „революцията“ в България от 1997 *) са вдигнали обществените маси на крак и са постигнали победи, то в Либия обстановката и ситуацията, явно не протича по план на жадните за нефт западни „ДЕМОКРАЦИИ“.

* Тук искам да отблежа, че макар да беше подобрен живота на българина като цяло след това фиаско от 1997, когато сменихме едните чорбаджии с алтернативните им западни марионетки, ние продадохме половината си държава изградена от нашите деди на безценица на лакоми международни компании – Лукойл, Чез, Еон, AVN и т.н. и т.н., а тези, който викаха като водачи на бунта си напълниха джобовете, докато народа продължи да страда.

Не знам, какво искат да постигнат точно, като са уточнили, че ще се извършват само въздушни удари – може би това е първата крачка за създаването на поредната марионетна държава (макар и самият Кадафи да не е цвете за мирисане поради ред причини). Или просто искат да разрушат инфраструктурата, която в последствие да бъде поверена на избрани изпълнители, вземащи безбожно много пари за своите услуги.

Браво САЩ, за пореден път доказвате, че сте една елементарна, ръководена от прасета държава, която не заслужава ничия подкрепа, а после се чудите защо целият свят ви мрази…защо ли? Новият миролюбив черен президент на САЩ явно не е месията, които американци, а и хората по света са очаквали да видят в негово лице, а се оказва поредната марионетка в гоненето на корпоративните интереци на капиталистическа Америка.

От пацифиста без кауза

Advertisements

, , , , , , , , , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s