Истината…зад цената на бензина

В тази скромна статия ще се опитам да разкрия горчивата истина по пътя на логиката…без вътрешна информация и доказателства за това.

Това, което наблюдаваме напоследък, визирам спекулата с цените на горивата в милата ни родина България според мен не е нищо повече от силен лост, който Русия има за намеса във вътрешната, а и във външната политика на страната. САЩ и ЕС също имат своите лостове за това, ето защо България най-често се явява „курвата на Европа“, а и на целия свят.

Рекета, който преживяваме благодарение на политиката спусната от руска страна спрямо Лукойл или окончателно ще разклати или ще затвърди позициите на Русия в България за АЕЦ Белене…след проваленият протест вчера, ясно се демонстрира, че руснаците си имат лостове за влияние над вътрешната политика на страната, посредством ПРИВАТИЗИРАНИ КЛЮЧОВИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ, който само нашите цървули-политици могат да дадат бадева на друга държава. Още повече това е недопустимо от гледна точка военната отбрана на страната и противоречи на всякакъв здрав разум.

Руснаците ясно ни притискат да си купим АЕЦ Белене на цената, на която сме се разбрали с тях и то не от днес, а от преди 1-2 или бог знае колко правителства. Бойко се опитва да се прави на хардлайнер…поне за руснаците, но и тук както и при американците и ЕС пак ще се изложим като скапани кифладжии…няма проблеми ние сме свикнали.

Идеята на Русия явно е била, че народа ще окаже натиск над правителството, за да се свалят цените на горивата, да ама не …руснаците са сгрешили…просто сме по-овчи народ отколкото са предполагали. Нашите управници обаче са пределно наясно, защото ни познават що за стока сме и затова ги „боли фара“.

Крайно време е да се поправят политическите грешки на предишните, пък и на сегашното правителство, тъй като ако не се случи това, то рискуваме да ставаме все по-зависими и по-зависими от решенията на по-големите държави с ключови инвестиции в икономиката ни.

И това правителство не успя да се справи със своите задачи. Това естествено не изненадва никой. Хората знаят що за стока са българските политици, дума която звучи все по-грозно и по-грозно, вероятно и това е причината, нито едно правителство да няма втори мандат…очаквам да се получи скоро световен прецедент по върпосната тема.

Аз на стачка като пушечно месо няма да отида…концертите събират повече хора, помислете да се съчетаят двете неща най-накрая, това май свърши работа през далечната 1997, когато единици платени лица вдигнаха народа, защото получиха финансови и политически дивиденти от това.

 

От Фидел Кастро един истински привърженик на справедливостта и мисълта за народа, който излиза на стачка само ако някой раздава автомати , защото мисля е очевидно, че явно друг начин няма…

 

p.s. Чакам коментари…публикувам всичко независимо дали ме плюете или не 😉

, , , , , , ,

 1. #1 by !ntel on март 15, 2011 - 6:19 pm

  Да но истината е, че докато не се срине държавата като общество, до основи – просто няма как да тръгнем нагоре.
  Клишето да „стигнем дъното“ е точно на място.

  В държавата ни от много години вече, образованието е така изкривено, че да прави хората овце, а не да ги учи да мислят. Това преписване, това подкупване и т.н. не прави нищо друго освен да закърнява мисленето на хората.

  В резултат вече има твърде малко хора, които мислят в тази иначе красива страна.

  Затова всички умни хора, които са осъзнали този факт просто заминават в чужбина. Защото виждат на къде отиват нещата и си казват – аз такъв живот не мога/не искам за децата си!

  Надеждата ми на мен лично е, че един ден като стигнем прословутото дъно и вече нищо не остане от милата ни родина за грабене. Тия кръвопийци да се махнат и умните и добри българи в чужбина ще се върнат и ще започнат едни истинско начало за България.

  Докато и последния българин на тази земя диша, България ще я има и тя няма да умре като държава/дух.

  Въпрос на време е цялата тая прогнила система от корупция и т.н. просто да се срине и да затрупа всичките некадърни, мислещи се за много хитри копелета – политици и техните продажни слуги. Лошото е че всеки, невинен който е под тази система ще си го отнесе. Но овцете сме така – като не мислим после си носим последствията.

  Аз затова се отказах от нашето образование, и почнах работа, за да си събера пари да уча в чужбина. Това е истината. Пияни лектори и морално остарял материал от преди 10 години. Това ние образованието. И 90% от студентите мислят само как да си направят пищова, за да не мислят ами наготово…
  Че 95% от българите не знаят как да си набавят информация и как да я търсят чрез инструменти като Google и т.н.

  Това е истината колкото и да е жалка и гадна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s