Бутни, дръпни.

Всеки, който е направил нещо е човек.От тук и произходът на думичката „бог“ : бог – човек със свръхестествени възможности
Свръхестествени… т.е. … човек, който на всяка цена трябва да покаже какво има, какво е направил, „сътворил“… Другите трябва да го видят, трябва да повярват в него, трябва да му се доверят. Той знае, че е жив. Това са боговете… тези които знаят, че всичко е за тях.
Тайната…
Взимаш, за да ти дадат. И те от теб ще вземат… Който иска, който смее, който може. Отнася се за хора, които „си вярват“. Имам предвид тези, които наистина се харесват. Тези, които наистина го виждат. Съмнения може да има. Всеки ги има. Те са задължителни. Живи сме (както не веднъж повторихме).Мъртвите нямат съмнения. Можеш да си позволиш да не се съмняваш тогава и само тогава, когато си видял всичко. Всичко са видели тези, които вече не виждат нищо – мъртвите. Те са тези, с които трябва да разговаряме… Всичко останало са догатки. Ние го имаме, те – не. Изводът идва накрая. Без отговори. Само въпроси. До колкото да се разберем накъде вървим.
Посоката…
И тя не е задължителна. Поне не в тази форма, в която я знаят. Подчинена на някаква цел. Но посоката я има. Навсякъде е моята посока. Накъдето и да тръгнеш… все на някъде е… Ако ти е „грабнала окото“ изучи я, изсмучи я. Изстискай я като лимон. Вземи всичко. На там си тръгнал. За какво си дошъл иначе?…
Няма нищо по-запомнящо се от недовършеното. То ще те преследва. Недовършеното е границата между реалност и илюзия. Двете половини! Размиването на границите води до „пълното“ щастие. Не едното или другото. Пълното! Да имаш и сън и яве.

Боно Мохамед Буда дьо Джаксън

Advertisements

, , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s