Една истинска история

Отново наближи този вече жалък празник коледа… чакам някой да пише обидни коментари … моля, ама сякаш вече няма ентусиасти всички вече „бачкат“ за пари.

Отново ще ви залеят с реклами за промоции с малък текст долу, който казва *

*Много вероятно е да се окажете в главната роля в четвъртият сомалийски амтьорски порно филм „Анални спинаджии 4“ и да не се отървете този път…

Така, че нека ви обясня за Дядо Коледа и Кока Кола и тяхната шуробаджанащина…

…не няма да го направя,а  ще го копирам и ще ви го пусна за да не кажете ала бала…’щото ми се случи досега около 30 пъти да обяснявам що за продажно копеле е дъртият педофил. Та ето какво са написали за вас в Wikipedia.org… щото вие на т’ва вярвате и само, ще спомена, че информацията от там не е 100% проверена и не я приемайте за чиста монета, докато нямате 2 източник, който не се позовава на нея…за тази обаче аз имам :).Та на въпроса…Здравей МОЛ…

Някои считат, че съвременният образ на дядо Коледа е създаден от компанията Кока Кола (Coca Cola), която в рекламите си изменя образа на свети Николай.

В Гърция не съществува традиционно вярване, че Свети Никола носи подаръци на децата.

И така всъщност, ако сте гледали едно филмче по Viasat History в което разбира се дълбоко се съмнявам, все пак си плащате по левче от кабелната специално за канала на инж. Митко…щото той дава цици и гърбици УУУААААИИИ…ще разберете,че това всъшност се случва през 19 век… ето защо дядо Коледа(въпреки, че аз винаги съм използвал дядо Мраз) е продукт на THE COCA COLA COMPANY и естествено неговите brand цветове са червено и бяло …същите като на кока кола…

П.С.

Ето все пак една романтична история от тук

„Има ли дядо Коледа?“

(на английски: Is There a Santa Claus?) е заглавието на уводна статия, появила се на 21 септември 1897 г. в издание на вестник „The Sun“ (New York Sun). Статията, която получава отговор „Да, Вирджиния, има дядо Коледа“ (Yes, Virginia, there is a Santa Claus), става неделима част от коледните традиции в САЩ и Канада, изразявайки истинското коледно настроение.

През 1897 г. Вирджиния (1889-1971) – осемгодишната дъщеря на Филип О’Ханлън, пита баща си дали наистина има дядо Коледа. Вирджиния О’Ханлън започва да се съмнява в съществуването на брадатия старец, когато нейните приятели ѝ казват, че той не съществува.

Филип предлага на дъщеря си да пише на известния по това време в Ню Йорк вестник„The Sun“, като ѝ казва, че „ако видиш нещо в „Сън“, значи е истина.“. Той вероятно се е опитвал да избегне директен отговор, но Филип съвсем несъзнателно дава възможност на един от редакторите на вестника — Франсис Чърч да повдигне простичкия въпрос и да отговори, разгръщайки сложните му философски страни.

Чърч е кореспондент по време на Американската гражданската война. Тогава той наблюдава голямото страдание, липсата на надежда и вяра в по-голямата част от обществото. Макар статията, която Чърч написва, да е напечатана на седмо място в страницата от вестника (дори под новина за ново изобретение – безверижно колело), посланието на текста стига до сърцата на всички, които го прочитат. Един век по-късно статията остава най-печатаната статия в който и да е вестник на английски език[1].

През 1972 г. четирима приятели, след като виждат некролога на Вирджиния О’Ханлън в Ню Йорк Таймс, основават компания, наречена Елизабет Прес и публикуват детска книга със заглавието „Да, Вирджиния“, в която се съдържат самата статия, илюстрации и кратка история. Книгата е използвана за направата на телевизионно шоу, спечелило награда Еми. В международния Исторически канал на 21 февруари 2001 се съобщава, че Вирджиния дава оригиналното писмо на своята внучка, която го копира в тетрадка. След пожар се смята, че писмото е унищожено, но тридесет години след това го откриват в безупречен вид.

Някои хора поставят под въпрос истинността на авторството на писмото, смятайки че младо момиче като Вирджиния едва ли би нарекло децата на своята възраст „моите малки приятели“. Въпреки това писмото се смята за антика и е оценено на приблизително 50 хиляди долара[2].

Вирджиния О’Ханлън често получава поща за писмото си до „The Sun“. В нейно интервю, когато е по-възрастна, казва, че Франсис Чърч е дал правилна посока на живота ѝ.

Превод на статията

Следният текст е превод на оригиналната статия, написана от Франсис Чърч през 1897 г. Преводът не е повлиян или копиран от който и да е било друг източник със запазени права в пресата или интернет.
Ние изпитваме голямо удоволствие да отговорим веднага на писмото отдолу, изразявайки в същото време нашето голямо удовлетворение, че неговата вярна авторка е сред приятелите на „Сън“:

Скъпи редакторе! Аз съм на 8 години.
Някои от моите малки приятели казват, че няма дядо Коледа.
Татко казва: „Ако видиш нещо в „Сън“, значи е истина.“
Моля ви, кажете ми истината: има ли дядо Коледа?
ВИРДЖИНИЯ О’ХАНЛЪН
115 ЗАПАД ДЕВЕТДЕСЕТ И ПЕТА УЛИЦА

Вирджиния, твоите малки приятели не са прави. Те са повлияни от скептицизма на една скептична епоха. Те вярват единствено на това, което виждат. Мислят, че нищо, което малките им умове не разбират, не съществува. Всички умове, Вирджиния, независимо дали принадлежат на възрастни, или на деца, са малки. Във великата наша вселена човекът е просто едно насекомо, мравка, по своя интелект в сравнение с безграничния свят около него и съзнанието, способно да разбере цялата истина и цялото знание.

Да, Вирджиния, има дядо Коледа. Той съществува толкова очевидно, колкото любовта, щедростта и предаността, а ти знаеш, че тези неща изобилстват и дават на живота ти най-голямата красота и радост. Уви, колко ужасен би бил света ако нямаше дядо Коледа. Би бил толкова ужасен, колкото ако нямаше Вирджинии. Нямаше да има детска вяра, поезия, романтика, които да правят това съществуване поносимо. Нямаше да има имаме друга радост, освен тази, изпитвана чрез зрението и хладния разум. Вечната светлина, с която детството изпълва света, би била унищожена.

Да не вярваш в дядо Коледа! Това е като да не вярваш във феи. Може да накараш баща си да наеме мъже, които да наблюдават всеки комин на Бъдни вечер, за да хванат дядо Коледа, но дори и да не го видят да слиза, какво биха доказали? Никой не вижда дядо Коледа, но това не е знак, че той не съществува. Най-истинските неща в света са тези, които нито децата, нито възрастните могат да видят. Виждала ли си феи да танцуват по поляната? Разбира се, че не си, но това не е доказателство, че те не са там. Никой не може да осъзнае или да си представи всички чудеса, които не са видени и които са невидими в този свят.

Можеш да счупиш детска дрънкалка и да видиш какво създава звука вътре, но има було, което покрива невидимия свят и което дори най-силните мъже, нито дори обединената сила на най-силните мъже, които някога са живели, могат да повдигнат. Само вярата, фантазията, поезията, любовта, романтиката могат да дръпнат настрани завесата и да ни покажат божествената красота и величие, които са там. Всичко ли е истинско? О, Вирджиния, в целия свят няма нищо по-реално.

Да няма дядо Коледа! Слава Богу, той е жив и живее завинаги. След хиляда години, Вирджиния, не, след десет пъти по десет хиляди години той ще продължава да носи радост на детското сърце.

Та независимо че не ме виждате знайте…Аз съм точно зад вас с един гигантски черен вибратор и ви дебна да вземете онея 5 лева от пода …

от елена Рудолф, който се пенсионира през 1932 година и прекара в клиника още 4 години за да се отърве от зависимостта си към мета амфетамина и малките дечица. След като започна Втората световна война той участва в битката при Мидуей на тихоокеанския фронт във войната и загина във въздушен двубой с неизвестно японско камикадзе. Въпреки това основаната от него през 1938 година фирма и започна свой собствен бизнес, днес тази компания е по позната по  света като Dalsey, Hillblom and Lynn (DHL). Слуховете са че той всъщност е загинал при инцидент съпътстван от странни обстоятелства и иницииран задкулисно от самият дядо Коледа(THE COCA COLA Company), който не е искал неговата истинска история да стане достояние на широката общественост…

п.с. 911 Всяка стилова и пунктоационна прилика и разлика е адски нарочна…

, , , , , , ,

  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s