Топ 20 на торент сайтовете за 2009 година

Сайтовете в тази класация не са подредени според любимия ред на автора, но смятам че все пак представляват интерсен и полезен ресурс за всеки уважващ себе си торент любител.

Torrentz.com – един от нашумялите напоследък сайтове, честно казано нямам кой знае какъв контакт с него и за това не мога да дам по-конкретно мнение. Сложил съм го в топ 20 защото явно като подобен ресурс има все по-широко влияние в световен мащаб.

Bitsoup.org –  един изключително полезен сайт съдържащ торенти с почти всяка програма която може да ви дойде на ум.

Isohunt.com – В интересен съдебен обрат собственикът на този торент сайт реши да се опита да осъди хората от канадската музикална индустрия, които преди това бяха предявили сериозни претенции за законноста на сайта му. Цялата история можете да прочетете сред страниците на  известния тракер. Също нямам досег с него  постоянно, но редица мой колеги го използват и са доста доволни от резултатите.

The Pirate Bay – Това е сайтът, който постави нова ера при подобните му. Шведските му основатели дори основаха партия  за която съществува малка вероятност дори да влезе в европарламента. Като ресурс е незаменим, когато нещо го няма другаде, то то трябва да е някъде по страниците на thepiratebay.

Demonoid.com се завърна преди година  и отново набра невероятна скорост
(вторият най-масов торент сайт след пиратите, поне според мен).  Регистрацията често се оказва проблем тъй като се извършва с покана или в определен ден, но повярвайте ми заслужава си.

BiteNova – преди време бе прекръстен, а преди това бе известен като Bi-Torrents. Сайтът е с доста спартанска визия, но за сметка на това предоставя бързо и лесно търсене като материалите в него са разделени на отделни категории предоставящи по 10 торента от всяка още на първата страница.  Интересна подробност е че авторите на сайта се обръщат с призив срещу пиратите, цитирам :

„We are against piracy, please don’t attack ships!“

Zamunda – Българският тракер също не е за подценяване с над 500 хил. потребители е уникално явление за малка страна като България. Проблемът му обаче е че не се създават авторски торенти, а се свалят такива от по-големите сайтове (thepiratebay, Demonoid…). Странно е че ние българите обичаме да вземаме нещата без пари, но не отделяме и една секунда за да създадем нещо, което да бъде споделено безплатно. До ден днешен не зная дали преводачите в zamunda получават нещо за своя труд, но би било жалко тъй като нещата при другите сайтове са далеч по-оценени (ако щете морално, ако щете материално) и никой не се оплаква че няма субтитри за неговото порно…

btjunkie.orgИзключително полезен торент сайт раздаващ на над 100 милиона души общо около 3.3 млн. торента. Въпреки спамърския си вид може да бъде уникално полезен когато сте проверили всичко останало и не сте открили това което търсите.

Mininova.org – страхотен сайт със ужасяващо голяма база данни, често приеман за един от основните торент тракери в целия интернет. Абслолютно фундаментален стълб в живота и ежедневието на всеки уважаващ себе си торент любител.

Torrents.ru – Руснаците също не изостават в торент надпреварата. Torrents.ru дори започва с думите

„Национальный BitTorrent трекер“ – което за държава с население 142 милиона говори изключително добре, но руснаците имат и уникални тематични тракери за който ще говорим в следващата част от класацията „топ 20 на торент сайтовете“.

Advertisements

, , , , , , , ,

 1. #1 by един от многото on ноември 23, 2009 - 2:31 pm

  от bitsop.org препратката отива на bitsoup.com . . .

 2. #2 by tikvenik on декември 3, 2009 - 5:39 pm

  Мерси много … оправена е 🙂

 3. #3 by торенти on февруари 19, 2010 - 7:44 pm

  Бива я класацията. Ние се опитваме да пробием, но вероятно това ще стане след 2-3 години 🙂

 4. #4 by калинкатааааааааа on август 29, 2011 - 8:22 pm

  много изкам да се ригистрирам в замунда помогнете плс

 5. #5 by Mi on ноември 18, 2012 - 4:19 pm

  Aма има един нов, yoblin.net, проверет го мног е готин…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s